Slik får du flere Mastodon-følgere

Hvordan får du flere følgere på Mastodon?

Les også: Mastodon-guide

Kunsten å få flere følgere ligner på metoden på Twitter.

Slik gjør du det

  • Lag en god profil.
  • Legg ut meldinger som engasjerer.
  • Vær aktiv med meldinger og kommentarer.
  • Svar gjerne på spørsmål andre stiller.
  • Følg andre og disse følger deg gjerne tilbake.

Det kan lønne seg å klikke på menyvalget Lokal og Utforsk, bla i brukere som legger inn meldinger der. Her er det rett og slett å følge brukere som har interessene du er ute etter. Dette er ganske effektiv metode, fordi søkefunksjonen viser seg å være ganske dårlig.

Du kan se på dine Twitter-følgere for å se om disse personene har registrert seg på Mastodon. Du kan bruke søkeordet mastodon i Twitter og deretter sette en hake ved filteret People you follow. Da kan du se hvilken av dine Twitter-følgere har hatt mastodon som tema.

Du kan også bruke tredjepartsverktøyet twitodon til å finne dine Twitter-følgere på Mastodon. Et annet verktøy er fedifinder som kan brukes til å lage en liste over dine Twitter-følgere som også bruker Mastodon. Eller du kan bruke debirdify som ligner på fedifinder.

Det kan også være et alternativ å bytte server. Det finnes nemlig servere som er spesialiserte på et bestemt tema. Du finner oversikten på joinmastodon.org.

En ganske effektiv metode er å først følge masse personer for deretter å avfølge dem som ikke følger deg og de som ikke har samme interesser som deg.

Slik får du relevante følgere

Det er dette som er den store kunsten. Hvordan får du følgere som er relevante, det vil si personer som har de samme interessene som deg?

Det kan lønne seg å bla i følgere-lister til personer du vet er opptatt av et bestemt tema. Slik finner du relevante Mastodon-brukere. Hvis du for eksempel er opptatt av sjakk bør du lete etter sjakkspillere og følge disse. Er du derimot mer interessert i fotball eller politikk er det nok lettere å finne noen å følge. På denne måten finner du riktige følgere i miljøene som interesserer deg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *