Krita er gratis tegneapp

Krita er et gratis tegneprogram som er basert på åpen kildekode. Liker du å tegne er Krita midt i blinken for deg!

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Last ned og bruk Krita

Du finner Krita på krita.org. Last ned og kjør installasjonsfilen. Godta lisensavtalen og klikk på Next to ganger. Klikk deretter på I Agree og Next to ganger, og til slutt Install. Du må klikke en gang til på Next for å avslutte installasjonen og Finish.

Dette er et ganske bra tegneprogram og det er altså helt gratis og der er også på norsk, men kun delvis. Du finner verktøylinjen på venstre siden, menylinjen øverst til venstre. Ønsker du å få en veiledning kan du klikke på Kom i gang og du velger da nettleser for å vise veiledningen (denne er på engelsk).

Klikk på menyvalget Innstillinger for å velge hvilke paneler som vises i programvinduet.

Du kan for eksempel start med å opprette en ny fil – dette gjør du via Fil, New og Create. Du kan deretter klikke på «Verktøy for penselstrøk på frihånd – Freehand Brush Tool» fra verktøylinjen til venstre. Hold musepekeren over knappene slik at du ser navnet på dem. Deretter er det bare å sette i gang og tegne. Velg File og Save as når du er ferdig og du kan lagre filen som for eksempel et JPEG-bilde. Krita støtter ganske mange dokument-formater

Du finner en oversikt over funksjoner på krita.org og du finner starthjelp på krita.org og brukermanualen på krita.org.

Kilde: krita.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *