Kamera-simulator lærer deg fototeknikk

Har du lyst å lære mer om foto og fototeknikk? Det finnes nettsteder som gir deg interaktiv opplæring i fototeknikk med såkalte kamerasimulatorer.

Les også: Nøkkelen til å ta bedre bilder!

Blender, lukker og ISO

Dette er tjenester som simulerer blender, lukker og ISO i kameraer og som du kan bruke til å se med egne øyne hvordan et bilde endres i forhold til hvordan du endrer kamerainnstillingene.

Photoskop

Photoskop kan startes med at du klikker på START NOW. Du får opp en side med Aperture value, det vil si en simulator for blenderåpning. Klikk på Start for å starte selve simulatoren. Du får da opp et vindu som beskriver hvordan du kan endre blenderåpningen for å se hvordan bildet endres.

Klikk på pilen øverst til høyre for å sette i gang. Nå kan du bevege musepekeren til Aperture (hvor det står f/8.0) og du kan justere skalaen for å se hvordan bildet endres når du endrer blenderåpningen. Du skal nå fortsette øvelsen ved å klikke på området som blinker. Du skal også klikke på «Click to continue»-lenken når denne dukker opp på skjermen. Klikk på pilen øverst til høyre for å fortsette. Til slutt kan du klikke på Shoot for å ta et bilde. Dersom programmet mener bildet har feil eksponering får du opp Try again og du kan da endre blenderåpningen og ta et nytt bilde. Klikk på Next for å gå videre. Neste oppgave handler om å korrigere overeksponert bilde. På denne måten kan du fortsette å gjøre oppgavene slik at du får bedre forståelse av blender, lukker og ISO.

Exposure Simulator

Exposure Simulator kan brukes til å trene fototeknikk. Du kan velge Tv, Av eller M. Deretter kan du velge lukker, blenderåpning og ISO. Du ser hvordan bildet til venstre får ulike eksponeringer.

CameraSim

Camerasim.com viser et bilde og du kan justere lys, avstand og fokusavstand. På høyre siden under bildet kan du velge Aperture priority (dette er Av på mange kameraer) eller Shutter priority (Tv). Du kan også velge Manual, det vil si manuelle innstillinger. Klikk til slutt på Snap photo for å ta bildet.

Photography Mapped

Photography-mapped.om kan brukes til å justere lys, blender, lukker, sensor og eksponering. Denne tjenesten er ganske simpel, men den viser hva som skjer med et bilde hvis du endrer de forskjellige faktorene.

DOF Simulator

Dofsimulator.net gir deg en mulighet til å endre flere forskjellige innstillinger og du ser effekten av endringene på bildet til høyre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *