Jottacloud endrer vilkårene – kundene raser

Den norske nettlagringstjenesten Jottacloud er en av de mest populære tjenestene for lagring av bilder, ikke minst fordi tjenesten tilbyr ubegrenset lagringsplass relativt rimelig.

Les også: Jottacloud tilbyr ubegrenset lagringsplass

Nå er det flere fotografer som reagerer på at dersom de lagrer bilder som tar lagringsplass på over 5 TB så reduseres overføringshastigheten.

Mange blir overrasket

Denne reduksjonen i hastighet er for så vidt ikke noe nytt, det skjedde allerede i august 2019. Problemet er at det er ganske mange som ikke er klar over dette.

Jottacloud sier selv at de gjør dette for å forhindre misbruk av tjenesten. Reduksjonen i hastighet vil variere etter hvor mange bilder du har lagret på tjenesten. Brukere som har lagret litt over 5 TB vil nok ikke merke dette, mens de som har over 20 TB vil merke dette mye mer. I lukkede fotogrupper på Facebook er det mange som reagerer. For mange er ikke Jottacloud lenger aktuell som nettlagringstjeneste.

Det er sikkert noen som mener 5 TB er overforbruk av en slik tjeneste, men er du en fotoentusiast så tar du bildene i raw-format og da blir det fort mye lagringsplass. Med dette kuttet i overføringshastighet har ikke «ubegrenset» lagringsplass lenger noen mening.

Får store konsekvenser

Nettstedet Digi.no har snakket med en rekke Jottacloud-brukere og mange av disse sier at dette vil i praksis gjøre tjenesten ubrukelig. Jo flere bilder som blir lagret jo mer senkes overføringshastigheten. Enkelte av Jottacloud-kunder har allerede sagt opp abonnementet og de krever pengene tilbake, men Jottacloud avviser dette.

Forbrukerrådet sier til nettstedet Digi.no at det er sannsynlig at kundene har rett på penger tilbake selv om Jottacloud mener noe annet.

Bruker du Jottacloud?

Vis resultat

Loading ... Loading ...

Kilde: digi.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.