Verdens største samling av apper

Du finner ganske mange nettsider som tilbyr nedlasting av apper. GitHub er en av de mest populære nettstedene for dette og en av de største i verden.

Les også: Nyttige apper

GitHub

GitHub.com er en webbasert plattform og tjeneste for deling av apper og kode fra utviklere. Her kan utviklere dele apper og programmer de har laget. GiHub tilbyr ikke bare deling av apper, men i tillegg en rekke tjenester og nettverk for utviklere som ønsker å dele sine apper. Dette inkluderer sosiale tjenester.

GitHub bruker et såkalt Git-versjonskontrollsystem. Det er distribuert og ikke mappehierarki-basert. Det var Linus Torvalds som startet Git, men har senere blitt overtatt av Junio Hamano.

Nettsiden for GitHub ble først publisert i april 2008 og den hadde i juni 2018 over 28 millioner brukere og har en samling av 57 millioner prosjekter (apper). Dermed er GitHub en av verdens største samlinger av apper i verden.

Microsoft bestemte seg i 2018 for å kjøpe GitHub for 7 500 000 000 USD (rundt 65 000 000 000 NOK) og handelen ble bekreftet i oktober 2018 – les mer på microsoft.com.

For utviklere

Utviklere må registrere seg for å bidra med koder, men hvem som helst kan bla i samlingen og laste ned apper. GitHub er gratis for prosjekter med åpen kildekode – ellers finner du en oversikt over prisene på github.com.

Registrerte brukere har blant annet muligheten til å kommunisere med hverandre og styre prosjekter. Selve tjenesten GitHub er drevet med rammeverket Ruby on Rails og programmeringsspråket Erlang.

Nedlasting for alle

Hvem som helst kan laste ned apper fra GitHub. Det er ganske mange deler enkeltapper ved å legge ut lenker til GitHub når de tilbyr nedlasting av en app. På github.com/explore finner du en oversikt over forskjellige prosjekter – her har du en mulighet til å bla i nettstedet. Du kan bla i ulike emner via github.com/topics.

Dette er noen få eksempler på populære emner:

Du kan også prøve søkefunksjonen.

Når du har funnet en app som er interessant kan du rett og slett klikke på lenken og bla deg ned på den aktuelle nettsiden for å laste ned (klikk på downloads-lenken) appen.

Samlinger

Du finner også samlinger på github.com/collections, blant annet musikk, nettleser-utvidelser og spill.

Hjelp for kodere

Videre finner du informasjon for de som ønsker å lære seg å kode – dette finner du på «learn-to-code», oversikt over verktøy for kodere på «text-editors».

Kilder: github.com, wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *