Slik setter du opp Fortnite!

Fortnite er et populært spill som er gratis. Her får du en grunnleggende veiledning om nedlasting og installasjon på en PC.

Les også: Gratis spill for alle

Fortnite 2021

Fortnite er lansert i ny versjon som kalles for PRIMAL. Les mer på epicgames.com.

Dette er en introduksjonsvideo for den nye versjonen:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Introduksjonsvideo for den nye versjonen

Hva er Fortnite?

Fortnite er et skytespill utviklet av Epic Games og lansert i 2017. Det handler om å kjempe mot zombier og monstre for å overleve. Spilles finnes i utgavene Battle Royale, Save the World og Creative. Det er Fortnite Battle Royale som har vært den store suksessen. Brukerne starter uten ressurser og spillet går ut på å samle våpen og annet utstyr.

Fortnite-kravene

Dette er minimumkravene for spillet Fortnite på en datamaskin:

  • Windows 7/8/10 64-bit
  • Processor Core i3 3.3 Ghz
  • 8 GB RAM minne

Dette spillet krever også ledig lagringsplass – har du mindre enn 30 GB på disken vil du få problemer – du vil da få en beskjed om å slette noe på PC-en din.

Du finner detaljene på epicgames.com.

Fortnite på mobilen

Du kan også installere Fortnite på mobilen:

Installer Fortnite på PC

Du finner Fortnite for Windows på epicgames.com – klikke på RUN WILD og deretter på DOWLOAD-lenken øverst til høyre. Velg PC/MAC og du får opp et vindu hvor du skal logge deg inn på spillet. Har du ikke Epic Games-konto kan du opprette konto via Sign Up-lenken i programvinduet.

Du skal registrere deg med navn, e-postadresse, kallenavn (Display Name) og passord. Sett en hake ved at du har lest avtalen og klikk på CREATE ACCOUNT. Du må velge et unikt kallenavn – du får beskjed i vinduet dersom en annen bruker allerede har kallenavnet du har valgt. Du må da velge et annet.

Nå kan du klikke på GET EPIC GAMES – laste ned, kjør installasjonsfilen (Epicinstaller-12.1.1.msi) og installer appen.

Du må logge deg inn på EPIC GAMES sin konto (igjen). Godkjenn lisensavtalen og klikk på Accept. Velg installasjonsmappe og klikk på Install.

Du får nå opp programvinduet er EPIC GAMES. Det er faktisk litt forvirrende hvor spillet er, men du har fortsatt ikke installert Fortnite. Klikk på Library og deretter på lenken under Fortnite – da skal selve spillet lastes ned og installeres. Dette kan ta lang tid, men det er avhengig av hvor rask PC og internett-forbindelse du har. Installasjonen blir etter hvert ferdig og du må da sannsynligvis klikke på en Update-lenke under Fortnite-navnet for å oppdatere spillet.

Start Fortnite for første gang

Til slutt kan du klikke på Launch-lenken under Fortnite-navnet for å starte spillet. Du får da etter hvert opp selve spillet – dette kan ta litt tid avhengig av hvor rask PC du har. Hvis det ikke skjer noe må du rett og slett vente på at selve spillet starter. Det kommer etter hvert en introduksjonsvideo – du må nesten se denne videon ferdig.

Vår PC frøs faktisk under denne videoen. Vi måtte starte PC-en på nytt med makt (holde nede av/på-knappen). Dette til tross for at vår PC er mye kraftigere enn anbefalt systemkrav for dette spillet. Vår PC har Intel Core i7 prosessor og 8 GB RAM minne.

Vi starter spillet på nytt via Epic Games-appen. Husk at spillet kan alltid startes via Library-menyen til venstre. Husk også at det tar tid før spillet faktisk starter. I vårt tilfelle tar det over fire (4) minutter å starte spillet. Du kan bli lurt til å tro at spillet ikke kommer til å starte, fordi du får opp Epic Games-vinduet igjen (det ser ut som spillet ikke startet) under oppstarten, men du må altså vente på at selve spillet starter.

Denne gangen får vi ikke introduksjonsvideoen en gang til, men vi får menyen. Det viser seg altså at videoen vises kun den første gangen. Nå kan vi velge mellom SAVE THE WORLD, BATTLE ROYALE eller CREATIVE.

Du kan for eksempel velge BATTLE ROYALE. Du vil nå få opp flere vinduer som har til hensikt å konfigurere spilet før det faktisk er i gang. Dette kan være litt forvirrende. Du kan bare klikke på CLOSE-knappen for å gå videre. Du kan eventuelt klikke på ADD FRIENDS NOW hvis du ønsker å invitere venner til å spille sammen med deg. Ellers klikker du på NEVER SHOW AGAIN. På neste vindu kan du bare klikke på PLAY for å starte selve spillet. Spillet er nå igang! Hus at du kan klikke på ESC-tasten for å forlate spillet.

Lykke til med Fortnite!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *