Facebook rakner

Facebook er verdens tredje største nettside etter Google og YouTube.

Les også: Nye navnet til Facebook avslørt

Det er mange som stoler på Facebook, men hva gir Facebook tilbake til brukerne?

Facebook er rett og slett i ferd med å få for stor makt på nettet.

Lite profesjonelt

Facebook blir mer og mer uprofesjonell som bedrift og lytter ikke til brukerne. Dette er noen av sakene Facebook er blitt kritisert for:

 • Begenset fleksibilitet for bedrifter
  Med såpass mange brukere er Facebook attraktiv plattform for bedrifter som ønsker å presentere sine produkter. Derfor er det overraskende hvor liten fleksibilitet bedriftene får på denne plattformen. Facebook setter flere begrensninger og overstyrer kundenes ønsker. Kundeservice fungerer ikke i praksis.

 • Svært dårlig menysystem
  Under Dine snarveier i menyen til venstre på Facebook, i hvert fall på PC-versjonen, er det merkelig nok kun plass til 5 menyvalg. Det går ikke an å tilpasse menyvalgene. Her er det mange menyvalg som mange brukere aldri bruker.

 • Kritikken hagler
  I det siste har en varsler, en ansatt i Facebook, avslørt skjulte sider ved selskapet. Dette er sider som Mark Zuckerberg ikke ønsket at skulle bli offentliggjort og setter selskapet hans i svært dårlig lys. Facebook er blitt såpass dominerende i livene til mange at det er ødeleggende. Mange mener også sjefen Mark Zuckerberg har for mye makt. Kritikken mot Facebook er faktisk mer omfattende enn mange tror. Dette gjelder blant annet manglende personvern, pluss at Facebook er blitt en såpass stor del av livet til mange at det går ut over livskvaliteten – på wikipedia.org finner du detaljene rundt kritikken.

 • Navneendring hjelper ikke
  Facebook har nylig endret navn til Meta, eller rettere sagt Facebook blir en del av et større selskap, med navnet Meta. Ifølge selskapet The Harris Poll, som vurderer folks tillit til varemerker, har navneendringen motsatt effekt. Folks tillit til Meta stuper, altså sammenlignet med Facebook. Les mer på businessinsider.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *