Lynrask filsøk for Windows

Ønsker du et søkeverktøy for Windows som er både raskt og enkelt, men samtidig byr på mange muligheter? Den innebygde søkefunksjonen i Windows er god til å finne programvare og tjenester, men er ganske treg på søk etter mapper og enkeltfiler. Gratisprogrammet Everything Search mye bedre på dette.

Les også: Gratis filutforsker
Programmet Everything Search indekserer alle filer og mapper du har på din datamaskin, når du starter programmet. Indekseringen tar som regel ganske kort tid, alt fra noen få sekunder, til rundt ett minutt, hvis du har veldig mange filer lagret på din datamaskin.

Nedlasting og installasjon

Du finner Everything Search på voidtools.com – det er helt gratis. Du velger x86 hvis du har Windows 32-bit, mens du velger x64 hvis du har Windows 64-bit. Programmet finnes også i en Portable-utgave, som kan eventuelt installeres på en minnepinne. Programmet støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10. Det er mulig å installere en annen språkversjon enn engelsk, men programmet støtter dessverre ikke norsk – les mer.

Du kan under installasjon av programmet blant annet velge om programmet kjøres når Windows starter, og om programmet sjekker for oppdateringer ved hver oppstart.

Lynraskt og fleksibelt

everything_search3

Det er bare å skrive noe i søkevinduet øverst, for eksempel navn på en fil eller en filendelse. Det du først og fremst vil merke, er hvor raskt programmet er til å finne frem filer.

Du kan også filtrere søkeresultatet via menyvalget «Search» – her kan du blant annet velge å få opp kun lydfiler, komprimerte filer, dokumenter, programvare, mapper, bilder eller videoer. Du kan eventuelt lage ditt eget filter med «Add to Filter…» eller «Organize filters». Du har muligheten til å lagre søkeresultater via menyvalget «Bookmarks».

Everything Search har en innebygd webserver som gjør det mulig å søke i din datamaskin via en nettleser. Da kan du eventuelt søke fra mobilen din, eller fra en annen enhet. Du kan sikre tilgangen med et brukernavn og et passord. Du kan starte webserveren via menyvalget «Tools, Options, HTTP Server».

Everything Search tilbyr omfattende konfigurasjonsmuligheter via menyvalge «Tools, Options».

Les mer om programmet på voidtools.com/faq og voidtools.com/support.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.