Slik lager du dine egne hurtigtaster

Hurtigtaster er et fantastisk verktøy som gjør at du kan jobbe mer effektivt på PC-en din. På denne siden finner du programvare som du kan brukes til å lage dine egne hurtigtaster og dermed kan PC-en bli enda mer effektivt verktøy.

Les også: Hurtigtaster

Du finner også programvare som på ulike måter gir deg bedre oversikt over hurtigtastene, og som gjør at du får raskere tilgang til viktige funksjoner.
Programmer for å lage hurtigtaster

Det finnes ganske mange programmer som gjør det mulig for deg å lage dine egne hurtigtaster, dette er kun et lite utvalg av de beste:

 • Hotkeyz er et program som kan brukes til å deaktivere og omprogrammere standard-hurtigtaster i Windows. Hotkeyz kan også brukes til å gjennomføre flere handlinger via én hurtigtast.

  Hotkeyz kan lastes ned fra softpedia.com (DOWNLOAD Hotkey 2.8.3.0 for Windows). Høyreklikk på ett av innleggene i programvinduet og velg Edit for å redigere en hurtigtast. Klikk på New-ikonet hvis du ønsker å legge til ny hurtigtast.

 • Hot Keyboard er et verktøy som kan brukes til å definere makroer som gjennomfører bestemte handlinger. Velg Classic under installasjonen med mindre du har et multimediatastatur.

  Du får en rekke valg i løpet av installasjonen, men du kan egentlig bare klikke på Next mange ganger, fordi du kan legge til makroer etter installasjonen. Ønsker du likevel å konfigurere programmet under installasjonen kan du i det første vinduet velge programmer, innstillinger og dokumenter du bruker mest. Klikk deretter på Next og Next igjen. På neste vindu kan du velge noen av dine favoritt nettsider, for eksempel Google. Klikk på Next for å fortsette. Det siste vinduet gir deg en liste over operasjoner du kan lage en makro for.

  Klikk på Next og Next igjen og til slutt Finish. Du får nå et vindu med en oversikt over valgene du har gjort under installasjonen pluss en hurtigtast. Du kan eventuelt høyreklikke på ett av innleggene for å endre hurtigtasten.

  Du kan legge til nye makroer via «New macro»-knappen, gi makroen et navn, definer en hurtigtast-kombinasjon, og velg hva denne skal gjøre. Trykk til slutt på OK-knappen for å bekrefte.

 • Autohotkey er et ganske avansert program som ikke er det enkleste å bruke. Det kan brukes til å automatisere oppgaver i Windows. Les mer om programmet på vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *