Slik lager du dine egne hurtigtaster

Hurtigtaster er et fantastisk verktøy som gjør at du kan jobbe mer effektivt på PC-en din. På denne siden finner du programvare som du kan brukes til å lage dine egne hurtigtaster og dermed kan PC-en bli enda mer effektivt verktøy.

Les også: Hurtigtaster

Du finner også programvare som på ulike måter gir deg bedre oversikt over hurtigtastene, og som gjør at du får raskere tilgang til viktige funksjoner.

Apper for å lage hurtigtaster

Det finnes ganske mange programmer som gjør det mulig for deg å lage dine egne hurtigtaster, dette er kun et lite utvalg av de beste:

 • Hotkeyz er et program som kan brukes til å deaktivere og omprogrammere standard-hurtigtaster i Windows. Hotkeyz kan også brukes til å gjennomføre flere handlinger via én hurtigtast. Hotkeyz kan lastes ned fra majorgeeks.com (klikk på den andre lenken under DOWNLOAD LOCATIONS – den første lenken virker ikke).

  Last med og kjør installasjonsfilen. Når du har startet selve programmet kan du høyreklikke på ett av innleggene i programvinduet og velg Edit for å redigere en hurtigtast. Klikk på New-ikonet hvis du ønsker å legge til ny hurtigtast.

 • Hot Keyboard er et verktøy som kan brukes til å definere makroer som gjennomfører bestemte handlinger. Du kan laste ned programmet fra hot-keyboard.com.

  Laste ned og kjør installasjonsfilen. Klikk på Check for å sjekke om en ny programversjon er tilgjengelig. Klikk på Close når denne prosennen er ferdig. Programmet vil nå analysere systemet.

  Du får nå opp to valg. Velg Classic med mindre du har et multimediatastatur. Klikk på Next-knappen Du får en rekke valg i løpet av installasjonen, men du kan egentlig bare klikke på Next mange ganger, fordi du kan legge til makroer etter installasjonen.

  Ønsker du likevel å konfigurere programmet under installasjonen kan du i det første vinduet velge programmer, innstillinger og dokumenter du bruker mest. Klikk deretter på Next og Next igjen.

  På neste vindu kan du velge noen av dine favoritt nettsider, for eksempel Google. Klikk på Next for å fortsette. Det siste vinduet gir deg en liste over operasjoner du kan lage en makro for. Klikk på Next og Next igjen og til slutt Finish.

  Du får nå opp et vindu med en oversikt over valgene du har gjort under installasjonen pluss en hurtigtast. Du kan eventuelt høyreklikke på ett av innleggene for å endre hurtigtasten, det vil si dersom du har merket noe under installasjonen.

  Du kan legge til nye makroer via «New macro»-knappen, gi makroen et navn, definer en hurtigtast-kombinasjon, og velg hva denne skal gjøre. Trykk til slutt på OK-knappen for å bekrefte.

 • Comfort Keys gjør deg mulig å lage dine egne hurtigtaster. Du får en oversikt over mulige hurtigtaster under installasjonen og kan velge noen av disse i løpet av installasjonen. Ellers kan du klikke fire ganger på Next-knappen og til slutt på Finish-knappen for å avslutte installasjonen.

  Neste gang du kjører Comfort Keys får du opp en meny med ganske mange muligheter. Du kan for eksempel velge skjermtastatur (On-Screen Keyboard) eller du kan lage dine egne hurtigtaster via Keyboard Shortcuts Settings.

 • Autohotkey er et ganske avansert program som ikke er det enkleste å bruke. Det kan brukes til å automatisere oppgaver i Windows. Les mer om programmet på vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *