Organiser e-bøkene dine med Calibre


Calibre et populært program som kan brukes til å laste ned, lese e-bøker og til å organisere e-bøker. Det kan også brukes til å konvertere e-bøker fra det ene formatet til det andre. Det er nå lanserte en ny versjon med flere nye muligheter.

Les også: Her finner du e-bøker

Alle e-bøkene på ett sted

Calibre er et gratis program som er basert på åpen kildekode og som kan kjøres på ulike typer enheter. Programmet kan brukes til å holde en oversikt over e-bøker – det støtter blant annet EPUB og MOBI (Kindle), og det kan brukes til å synkronisere e-bøker mellom forskjellige enheter.

Programmet inkluderer en lokal server som gir tilgang til innholdet på eventuelle andre enheter, inkludert mobiltelefoner og nettbrett. Nettadressen for e-bøker er http://localhost:8080.

Du må først starte serveren ved å klikke på Koble/Del-ikonet og velge Start Content Server fra menyen. Hvis ikke du ser dette ikonet må du kanskje dra programvinduet for å utvide det, eller klikke på pilen ytterst til høyre i programvinduet for å se flere ikoner.

Last ned Calibre

Du finner Calibre på calibre-ebook.com og installasjonsfiler på denne siden.

Vær klar over at du kan velge språkversjon under installasjonen, for eksempel Norwegian Bokmål. Du kan også velge en enhet for e-bøkene, hvis du ikke finner enheten på listen eller er usikker, kan du bare aktivere standardvalget, nemlig «Generic» og klikke på Next.

Last ned e-bøker

Du finner gratis e-bøker både på nettsiden drmfree.calibre-ebook.com og i vår egen guide. Når du har lastet ned en e-bok kan du legge den inn i Calibre via «Legg til bøker»-knappen øverst til venstre i Calibre-programmet.

Kilder: calibre-ebook.com, wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *