Slik fungerer BitTorrent-apper

BitTorrent var ganske populært for en del år siden, men nå brukes den i mye mindre grad.

Les også: Nyttige apper

Det er strømmetjenestene som har erstattet behovet for bittorrent.

Hva er bittorrent?

Bittorrent er en kommunikasjonsprotokoll for såkalt peer-to-peer fildeling (P2P) som gjør det mulig for brukere å dele filer over internett med en metode som er desentralisert, det vil si den bruker ikke én sentral tjener.

For å dele filene har brukerne en såkalt BitTorrent-klient. Det er rett og slett en app som støtter BitTorrent-protokollen. En av de store fordelene med denne metoden er at det går mye raskere å laste ned store filer.

Bittorrent var mer populært for en del år siden før strømmetjenestene for film og musikk dukket opp. Nå er denne teknologien ikke like mye brukt, men den kan være nyttig når du skal laste ned store filer.

Spørsmålet er hvilken BitTorrent-klient er best? Vi anbefaler qBitTorrent.

BitTorrent

Vi starter med appen som vi advarer mot. BitTorrent er en populær torrent-klient, men har dessverre spionvare. Det er jo et paradoks at klienten med det samme navnet som selve protokollen er den klienten som ikke er å anbefale. Les mer i vår omtale.

uTorrent

Denne appen eies faktisk av BitTorrent, men den er bedre enn eieren. Dette er altså et bedre alternativ enn BitTorrent.

qBitTorrent

Dette er kanskje den beste BitTorrent-klienten. Den har ingen reklame og leveres ikke med noen uønskede overraskelser. Du finner den på qbittorrent.org.

Kilder: nrkbeta.no, wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *