53 år siden månelandingen

Dette er en ikonisk hendelse i menneskets historie. Nå kan du følge Neil Armstrong fra oppskyting av Apollo 11 og til de øyeblikket da hann steg sine første skritt på månen.

Les også: Bildet som endret verden

Datoen for månelandingen var 20. juli 1969.

Giant leap

Du finner nettsiden på apolloinrealtime.org. Nettsiden er laget av Ben Feist som er en programmerer og en historiker hos NASA. Her kan du følge hendelsen slik den skjedde for femti år siden.

Du kan velge å klikke på T-MINUS 1M – dette er nedtelling for oppskytingen av Apollo 11.

Hvis du klikker på NOW får du se hendelsen i sanntid – det tar lang tid før det skjer noe. Det du kan gjøre er å klikke på MISSION MILESTONES og deretter på en av lenkene under, for eksempel «The Eagle has landed» eller «On the porch» – ved tiden 109:24:26 sier Neil Armstrong sine berømte ord: «One small step for man, one giant leap for mankind.»

Du får opp instrumentene slik de var for femti år side, disse viser blant annet hastighet og avstand fra jorden. Nederst finner du samtalen mellom kontrollpanelet (Mission Control) på jorden og astronautene. Du får også tilgang til unike lydopptak fra den tiden. Videre får du tilgang til bilder og videoer som blant annet er tatt av astronautene.

Kilde: openculture.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *