Adobe XD er gratis
Adobe har lansert ny versjon av XD-appen – det er en app for designe ulike typer produkter.

Les også: Programvare-porten

Denne appen har tidligere kostet 10 USD per måned, men gis nå bort gratis. Du får 2 GB lagringsplass og får tilgang til en rekke verktøy.

Hva er Adobe XD?

Adobe XD er et verktøy for å designe et brukergrensesnitt for et produkt og lage en prototype av et produkt som krever interaktivet. Det kan for eksempel være en nettside eller en app.

Hensikten med XD er å brukes i startfasen av produktutvikling. Brukere som tidligere har brukt for eksempel Photoshop eller Illustrator kan bruke XD for den delen som har med design å gjøre. Det er rett og slett enklere å bruke XD enn større apper og det passer også bedre til en presentasjon av et produkt. Du finner en rekke videoer på adobe.com som viser deg hvordan Adobe XD brukes.

XD er ikke et utviklerverktøy som lager kode, det vil si det brukes ikke til å lage nettsider eller apper. XD brukes altså til å lage en skisse av en ide du har for et bestemt produkt. XD er en relativt ny app fra Adobe, men planen er å videreutvikle appen i løpet av de neste månedene med flere nye funksjoner og støtte for plugins.

Last ned

Du finner XD på adobe.com, men denne appen stiller uvanlig spesifikke krav- den støtter nemlig kun 64-bit Windows 10 i tillegg til Mac. Har du 32-bit Windows får du ikke lastet den ned. Du finner systemkravene på adobe.com. XD kan også lastes ned via Creative Cloud-appen, men systemkravene må fortsatt oppfylles for at nedlastingen skal være tilgjengelig.

Video: Adobe XD The Basics

Video: How to Use Adobe XD

Kilder: adobe.com, thenextweb.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *