ABC-Update organiserer oppdateringene!

ABC-Update er en app som kan brukes til å organisere oppdateringer for Windows. Dette gjelder spesielt for dem som har flere PC-er i ett lokalt nettverk.

Les også: Slik får du kontroll over Windows Update

Oppdaterer PC-er

ABC-Update er altså først og fremst for å oppdatere mange PC-er i et nettverk, men det kan også brukes til å oppdatere kun én PC. Det finnes andre apper som kan brukes til å oppdatere Windows – les mer i vår guide.

ABC-Update støtter alle Windows-versjoner fra og med Windows XP. Hensikten med ABC-Update er å gi administratorer bedre kontroll over Windows Update.

Last ned ABC-Update

Du finner ABC-Update på abc-deploy.com. Du laster ned via lenken under Downloads. Pakk ut ZIP-filen og kjør installasjonsfilen. Velg ABC-Update.exe hvis du ønsker å kjøre kommandolinje-versjonen. Kjør ABC-Update GUI.exe hvis du ønsker å kjøre den grafiske versjonen. Er du ikke vant med å bruke kommandolinjen bør du absolutt kjøre ABC-Update GUI.exe.

Vær oppmerksom på at denne appen blir sannsynligvis blokkert av Windows Defender. Du vil da få opp et «Windows beskytter PCen»-vindu. Det er dessverre ganske vanlig at Windows Defender blokkerer programmer som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er falsk alarm. Du kan bare klikke på Mer info-lenken og Kjør likevel.

Programvinduet

Du får nå opp et vindu med mange muligheter.

  • Basics – Update sourvce – du kan velge MS Update eller WSUS. Det er MS Update som er standard og det som er mest naturlig for de fleste.

  • Basics – Action – her kan du velge List Missing, List All, Uninstall eller Install. Det er Install som er standard og det som er det mest naturlige å velge for de fleste.

  • Reboot if needed – du kan eventielt velge om PC-en startes på nytt.

  • Exit Action – du velger hva som skjer ved exit. det er Nothing som er standard.

  • Update Selection – Categories – her kan du velge hva som lastes ned. Det som er standard er Critical Updates og Security Updates.

  • Update Type – du må velge Driver eller Software eller begge deler.

  • Log and Mail – dette er for eventuell loggføring og e-postadresse for å sende eventuelle rapporter.

  • Targets – her får du en liste over datamaskiner du har valgt for å oppdatere. Navnene dukker opp etter hvert som du legger dem inn via Input-knappen.

Klikk på Input for å velge datamaskiner som skal oppdateres. Skriv inn navnet på datamaskinen. For å finne ut datamaskin-navn kan du høyreklikke på Startknappen og velge System hvis du har Windows 10.

Klikk deretter på Schedule og Run Now for å sette i gang prosessen.

Vi har testet verktøyet på 1 PC og det fungerer som det skal. Vi anbefaler en enkel oppdatering første gangen du bruker dette verktøyet for å se hvordan det fungerer. Du vil til slutt få opp et vindu med ordet Finish i vinduet når oppdateringene er ferdig.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *