PostNord mangler gode rutiner

Vi har tidligere publisert flere artikler om våre erfaringer med PostNord.

Les også: PostNord skuffer igjen og igjen

Det stopper ikke der. Vi har nå godt grunnlag til å hevde at PostNord mangler gode rutiner – som neppe er laget med tanke på kundene.

Dårlige rutiner

Vi bestillte en rekke varer fra nettbutikken Intersport. Ikke alle varene var tilgjengelige i den samme butikken, så de måtte sendes i tre (3) separate sendinger – alle levert av PostNord.

1. sending: Denne sendingen lå hele 2 døgn (virkedager) i terminalen uten bevegelse. Vi fikk ingen forklaring på forsinkelsen.

2. sending: Sendingen ble levert hjem om kvelden, men det kom ingen varsel fra PostNord om leveransen, ingen SMS eller telefon. Personen som leverte sendingen ringte først da han sto utenfor vår leilighet. PostNord har altså ingen rutiner på å ringe kunden før sendingen leveres – dette er mer eller mindre tilfeldig. Det var heller ingen informasjon om klokkeslett på sporingssiden. Elendig service!

3. sending: Denne ble sendt mandag 12. juli fra Intersport. Estimert levert onsdag 14. juli, men dette ble merkelig nok senere endret til 15. juli. Pakken er altså igjen lagret i hele to (2) døgn uten bevegelse. Pakken ble levert om kvelden, men det kom ingen varsel på forhånd om leveransen. Heldigvis var vi hjemme da pakken ble levert.

Dårlig informasjon

PostNord gir kunden en mulighet til å velge dato for levering, men de gir ikke nærmere informasjon om dette. Det står bare «Avtal hjemlevering» uten informasjon om hva dette innebærer. Det viser seg senere at det er unødvendig å velge en leveringsdato – sendingen blir levert hjem uansett – dette er veldig forvirrende.

Forsinkelser

Vi legger også merke til at PostNord lagrer sendingene «på lager», som PostNord kaller det, i hele to døgn (virkedager) før de sender pakken videre til mottaker. Dermed tar det ekstra dag eller to å levere pakken. Vi har også opplevd at pakke ikke leveres i det hele tatt.

Kunder blir ikke varslet

Vi får beskjed om at pakken skal leveres i løpet av dagen, men ikke noe klokkeslett. Om personen som leverer pakken har glemt å sende en SMS på forhånd, det vet vi ikke. Det var bare flaks at vi var hjemme da pakken ble levert.

Rutinesvikt eller normalen?

Kan den elendige servicen skyldes kombinasjon av korona og sommerferie? Vi har aldri opplevd dette med Posten.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *