IMDB – fra fest til fortvilelse

Den populære filmdatabasen har endret design av sine nettsider. Det dreier seg om ganske store endringer i løpet av siste tre årene.

Les også: Den store filmstrømmeguiden

Det verste er jo at IMDB påstår selv at det er brukerne som har ønsket dette, dette til tross for at innlegg i diskusjonsforum tyder på det motsatte.

IMDB

Nettstedet imdb.com er allerede ødelagt med animerte plater – heldigvis kan filminteresserte bokmerke en underside som ikke bruker ødeleggende effekter.

Hva er nytt?

Selv påstår IMDB at endringene skal gjøre det enklere å bruke databasen, og gi bedre tilgang til bilder og videoer. IMDB mener at sidene har fått mer moderne utseende. Erfarne brukere får bedre kontroll og filtre. IMDB påstår også at det er leserne som har foreslått endringene.

Les også: IMDB-guide

Hvis vi går til en IMDB-side for en bestemt regissør eller skuespiller er blitt lagt til masse filtre og miniatyrbilder av filmer som vedkommende har laget. De nye sidene er blitt mer rotete og mindre kompakt. De gir rett og slett dårligere oversikt. Det hjelper ikke at utviklerne har lagt til mer luft mellom enhetene på siden.

Spalten med «Credits» er meget rotete og uoversiktlig. Her må vi klikke et par ganger for at siden skal vise ønsket kategori. Standard kategorien er gjerne ikke den som en bestemt person er mest kjent for. Et eksempel er Steven Spielberg – her er standard kategorien producer, selv om han er mer kjent som regissør. Dette var mye enklere før.

Jo mer vi bruker IMDB jo flere ulemper oppdager vi i designet. IMDB har nå erstattet en oversiktlig liste over filmer fra en bestemt regissør eller en skuespiller, med både «Known for»-overskrift og en liste over filmer med miniatyrbilder. Dette lager større luft mellom bilder og tekst og gir mye dårligere oversikt over hvilke filmer en regissør eller en skuespiller har gjort eller vært med i.

Sjokkerende dårlig!

«Known for»-overskriften er fullstendig unødvendig og ødelegger oversikten. Det er ikke lenger mulig å få en kjapp oversikt over filmer som bestemte regissører har gjort. Nå blir det mye mer skrolling og klikking for å få en utvidet liste.

Det finnes flere eksempler på hvor idiotisk denne «Known for»-overskriften er. Her er tre eksempler:

  • IMDB mener David Lynch sitt mesterverk The Elephant Man (nominert til 8 Oscars) ikke er en av hans mest kjente filmer. I stedet nevnes Inland Empire, slett ingen dårlig film, men filmen er såpass surrealistisk i formen at knapt noen har hørt om den.

  • Et annet godt eksempel er skuespilleren Harry Dean Stanton. IMDB mener Paris, Texas ikke er en av hans meste kjente filmer. Det er jo nettopp i denne filmen Stanton fikk sitt store gjennombrudd med en av sine få hovedroller. IMDB går rett og slett i feil retning og det verste er jo at IMDB påstår selv at det er leserne som ønsker dette.

  • Det tredje eksemplet er Steven Spielberg. Hans ikoniske film Jaws er ikke nevnt som en av hans mest kjente.

I tillegg til dette har IMDB delt opp filmlistene for en skuespiller eller en regissør. De har delt listen opp i «Upcoming» og «Previous» og dette medfører at det kreves mer plass for tekst, og det igjen betyr mer skrolling og klikking, noe som gir dårligere ovesikt. Hvis IMDB bare viser årstallet for en film holder det i massevis som informasjon til leseren. I stedet kommer IMDB med overflødige overskrifter som gir redusert oversikt!

Reaksjoner

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Det er mange som mener IMDB gjør som de vil uten å spørre brukerne, selv om de sier selv at dette er lesernes ønsker. Du kan se kommentarene på community-imdb.sprinklr.com.

Konklusjon

Vi fortsetter å bruke IMDB som en fantastisk kilde for film, men kategorier som «Known for» og «Credits» ødelegger en del av brukeropplevelsen!

Kilde: imdb.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *