Slik avslører du et WordPress-tema

Hvordan kan du finne ut hvilket WordPress-tema en bestemt nettside bruker? Det finnes faktisk en nyttig tjeneste som gir deg svaret på nettopp dette. Denne tjenesten avslører også hvilke WordPress-temaer som er mest populære per i dag.

Hvilket tema?

Du har sikkert vært bort i den situasjonen at du finner en nettside med et design/utseende du liker, og da har du lyst å prøve samme temaet som denne nettsiden bruker. Du kan ofte se nederst på den aktuelle siden, for å finne ut hvilket tema som er brukt, men ofte er en slik melding blitt fjernet. Hva gjør du da?

Les også: WordPress-skolen

Ofte er det slik at navnet på temaet står i klartekst nederst på den aktuelle nettsiden, men det er ikke alltid slik.

What WordPress Theme Is That?

Nettstedet whatwpthemeisthat.com gir deg faktisk svaret på nettopp dette, altså du skriver inn nettadressen (URL-en) til et nettsted du lurer på, og du får da vite hvilket WordPress-tema denne nettsiden bruker, pluss hvilke utvidelser den aktuelle nettsiden eventuelt benytter seg av.

Les også: Slik finner du riktig tema for nettsiden din!

Dette verktøyet er jo selvfølgelig avhengig av om en bestemt nettside faktisk bruker WordPress – hvis ikke dette er tilfelle, vil du da rett og slett ikke få svar. Du vil da få en melding om at den aktuelle nettsiden kanskje ikke bruker WordPress.

Det kan også hende at temaet er skjult, selv om nettsiden bruker WordPress – det kan være mange grunner til at denne informasjonen er skjult, for eksempel sikkerhetsmessige grunner. For ordens skyld, denne nettsiden skal også kunne avsløre om en nettside bruker Drupal eller Joomla.

Populære temaer

Dette er temaer som i skrivende stund er mest populære – denne statistikken er basert på bruken av nettstedet whatwpthemeisthat.com:

  1. ThemeForest
  2. Studiopress Genesis
  3. WordPress.org innebygde temaer
  4. Elegant Themes
  5. WooThemes
  6. Astra
  7. GeneratePress
  8. Thesis
  9. OptimizePress
  10. ThriveThemes

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *