Snarvei-helvete i Facebook

Snarveier i Facebook er den minst fleksible funksjonen vi har vært borti.

Les også: Om Facebook-grupper

Det er to ting som vi ikke liker. Det ene er at det er kun mulig å se 5 snarveier av gangen, og det er ikke mulig å bestemme rekkefølgen på snarveiene.

Les også: Facebook rakner

For ordens skyld, vi snakker om Facebook på PC. Dette er litt annerledes på mobile enheter.

Innstillinger

Det finnes også den tredje negative faktoren ved snarveier og det er innstillinger. Hvis du har festet dine favoritter kan du se snarveiene fra menyen til venstre. Da kan du klikke på Rediger-menyen som dukker opp hvis du holder musepekeren øverst til høyre i snarvei-feltet. Hvis denne delen av menyen er tom, det vil si hvis du ser ingen snarveier, fjernes rett og slett Rediger-menyen og da har du ingen mulighet til å legge til favoritter.

Det finnes en annen mulighet for å få snarveiene tilbake, men den er slett ikke enkelt å finne. Du må klikke på Grupper-menyen til venstre, og videre på innstillingsknappen (verktøy-hjulet) til høyre. Her kan du klikke videre på Nåler og da får du endelig opp et vindu med en mulighet til å feste dine favoritter slik at de er synlige som snarveier.

Snarveier er jo kjempenyttig funksjon, spesielt hvis du er medlem av mange grupper og ønsker å ha lett tilgang til disse. Måten Facebook gjør dette på er så lite intuitivt som det går an.

Problemene står i kø

Som tidligere nevnt er det kun mulig å vise 5 snarveier av gangen. Du må klikke på en lenke nederst for å se flere snarveier. Den andre ulempen er at det er Facebook som bestemmer rekkefølgen på snarveiene. Tidligere kunne man endre på rekkefølgen ved å feste favoritter i en bestemt rekkefølge, men nå registrerer vi at denne muligheten er fjernet. Nå bestemmes rekkefølgen av hvilke snarveier som er mest brukt.

Hvorfor brukeren ikke kan fjerne for eksempel Marketplace og eventuelt andre menyvalg som brukeren ikke ønsker, er ubegripelig.

Hva er din erfaring?

Har du den samme erfaringen eller opplever du dette helt annerledes? Du har kanskje klart å fikse dette? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen med dine forslag som kan løse snarvei-problemene i Facebook!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *