Slik får du nye Windows-funksjoner før alle andre!

Du kan laste ned og prøve Windows-funksjoner før funksjonene lanseres offisielt. Denne guiden forteller deg om Windows Insider.

Les også: Windows-triksene

Før vi går videre

Du bør ikke aktivere Windows Insider på en PC du arbeider med til daglig, fordi dette er prøveversjon av Windows som ofte er ustabil. Du bør installere Windows Insider på en ekstra PC du kun bruker for å teste operativsystem og programvare.

Les også: VirtualBox-guide

Det ideelle er egentlig å installere den på en virtuell maskin med VirtualBox, fordi da kan du faktisk ha den på den samme PC-en du arbeider med til daglig.

Slik gjør du det!

Windows Insider er en mulighet til å teste ut kommende funksjoner i Windows før de lanseres. Ifølge Microsoft må du bruke Windows 10 med gyldig lisens og aktivert. Vi prøvde dette på en installasjon av Windows 10 uten å aktivere, men vi klarte ikke å starte Windows Insider.

Du må ha Microsoft-konto for å gå videre og denne får du via account.microsoft.com. Du kan registrere deg på Windows Insider via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program. Klikk på Kom i gang-knappen under Motta Insider Prevew-versjoner og følg instruksene på skjermen.

Du får et spørsmål om hva slags innhold du vil motta. Her bør du velge Aktiv utvikling av Windows. Videre kan du velge Fast eller Slow. Her bør du velge Fast, fordi da får du nye funksjoner raskest. Så er det bare å klikke på Bekreft-knappen og Start på nytt-knappen. Hvis ikke maskinen starter på nytt kan du gjøre dette selv via start-knappen.

Hvis du ønsker å endre Fast til Slow kan du gjøre dette via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Windows Insider Program.

En løsning for deg som ikke har produktnøkkel
Dersom du ikke har en produktnøkkel for Windows 10 kan du ikke aktivere Windows Insider, men det viser seg at du kan laste ned egen ISO-fil med Windows 10 Insider Preview – du finner denne på microsoft.com. Du kan laste ned denne ISO-filen på Windows 10-innstallasjonen du allerede har, høyreklikke på ISO-filen i filutforsker, velge Monter og kjøre Setup-filen. Du starter da installasjon av Windows Insider. Du kan altså bruke denne metoden hvis ikke du har produktnøkkel for Windows 10. Dette forutsetter at du er registrert som Insider-bruker. Det kan du gjøre via insider.windows.com.

Ulike typer Windows Insider

Det finnes forskjellige typer Windows Insider som du må bestemme deg for:

 • Fast Ring
  Denne utgaven er mer ustabil enn de andre, fordi du får nye funksjoner raskere, altså uten særlig testing.

 • Slow Ring
  Denne utgaven er mer stabil enn Fast Ring, fordi nye funksjoner er testet før de legges ut.

 • Release Preview Ring
  Dette er forhåndsvisning av funksjoner før de legges ut.

 • Skip Ahead
  Denne utgaven er for deg som ønsker å teste fremtidige funksjoner i Windows. Siste nytt er at Microsoft har fjernet dette alternativet – det er uansett mest naturlig å velge Fast Ring.

Det er nok mest naturlig å velge Fast Ring, fordi du får raskest tilgang til nye funksjoner. Du bruker tross alt en test-PC eller en virtuell maskin for å teste nye funksjoner og da er det liten vits i Slow Ring, men det er ditt valg.

Du kan når som helst endre hva slags type Windows Insider du har, for eksempel Slow eller Fast. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program. Her kan du klikke på lenken øverst og velge typen Windows Insider du vil ha.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.