Windows 10 kan installeres uten aktivering

Det vil nok overraske mange, men Windows 10 kan faktisk brukes ganske lenge uten at du aktiverer systemet. Dermed er det i prinsippet gratis.

Les også: Windows 10 triksene

Du trenger heller ikke å legge inn produktnøkkel under installasjonen, det vil si du kan hoppe over den delen, men du får en del irritasjonsmomenter etter hvert.

Last ned og installer Windows 10

Du kan bruke verktøyet Media Creation Tool til å lage en ISO-fil. Du kan bruke denne ISO-filen til å brenne en DVD og deretter bruke denne DVD-en til å installere Windows 10 på en PC. Du kan eventuelt bruke ISO-filen til å installere Windows 10 på en virtuell disk. Du kan blant annet velge språkversjon for Windows 10. Gå til microsoft.com og klikk på Last ned verktøyet nå.

Du velger Opprett installasjonsmedium (USB-flash-enhet, DVD eller ISO-fil) for en annen PC, og klikker på Neste. Deretter velger Språk, Utgave og Arkitektur. Dersom denne innstillingen er den samme som den PC-en du bruker akkurat nå kan innstillingenen være uendret. Dersom det dreier seg en annen PC må du endre innstillingene i henhold til dette. I dette tilfelle lar vi innstillingene være uendret. Klikk på Neste.

Du får deretter et valg om du ønsker å legge installasjonsfilen på en USB-flash-enhet eller opprette en ISO-fil. Her velger du ISO-fil. Du kan enten bruke ISO-filen til å brenne en DVD for å lage en installasjons-DVD eller du kan bruke ISO-filen til å installere Windows 10 som en virtuell maskin. Det siste er faktisk det lureste i dette tilfellet.

Du får nå opp et vindu hvor du kan velge mappen hvor du skal lagre ISO-filen. Her kan du rett og slett bla deg frem til en passende mappe. Nå laster du ned Windows 10! Klikk til slutt på Fullfør for å avslutte prosessen.

Les også: Guide: VirtualBox

Deretter kan du bruke ISO-filen til å installere Windows 10. Vi anbefaler VirtualBox. Installasjonen fortsetter på vanlig måte bortsett fra at du klikker på «Jeg har ikke en produktnøkkel»-lenken når den dukket opp i installasjonsvinduet. Du kan deretter velge den Windows 10-utgaven som passer, for eksempel Windows 10 Home eller Windows 10 Pro. Godta lisensvilkårene og velg Egendefinert installasjon. Du får nå opp et vindu som viser ledig lagringsplass for Windows 10 – klikk på Neste for å fortsette. Nå settes installasjonen endelig i gang.

Ulempene

Dette er noen av ulempene ved å installere Windows 10 uten å oppgi produktnøkkel og uten å aktivere Windows:

  1. Du får et vannmerke på skrivebordet som oppfordrer deg til å aktivere Windows.
  2. Det dukker opp et varsel om å aktivere Windows.
  3. Du vil se en melding i Innstillinger om at Windows ikke er aktivert.
  4. Du vil ikke kunne endre bakgrunnsbilde, farge eller juster utseende på andre måter.
  5. Enkelte apper og funksjoner vil få redusert funksjonalitet.

Du kan altså fortsatt bruke Windows 10 uten å aktivere og du kan også installere sikkerhetsoppdateringer. For ordens skyld, det er ikke å anbefale å bruke Windows 10 uten aktivering på en PC du arbeider med til daglig. Microsoft kan finne på å endre disse vilkårene når som helst. Det kan dukke opp overraskelser på et senere tidspunkt.

Kilde: thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *