Teknologien som skal redde filmbransjen

I 2018 skrev vi om et prosjekt med navnet White Rabbit. Hva er status nå?

Les også: White Rabbit skal redde filmbransjen

Frihet til å se filmer

Henikten med White Rabbit er å være forsøk på å finne en samlende betalingsmodell for strømming av filmer på nettet. Meningen er å bruke teknologien bak bitcoin (blockchain) for å få dette til.

Meningen skal visstnok være å kunne betale for en film på en hvilken som helst deling-nettsted (peer-to-peer-plattform). White Rabbit er en teknologi som gjør det mulig å gjenkjenne innhold og som bruker blockchain for å kunne overføre din betaling til dem som har rettighetene til den aktuelle filmen.

Dagens situasjon

Problemet med dagens løsning er at mange filmskapere får ikke betalt for visning av sine filmer på nettet. Et annet problem med dagens strømmetjenester er at du får ganske begrenset filmutvalg, og dermed kan ikke brukerne se en hvilken som helst film de ønsker å se.

Teknologien er på plass…

Meningen er at brukerne skal laste ned og installere en White Rabbit-utvidelse for sin nettleser. Denne utvidelsen skal organisere et personlig film-bibliotek for brukeren. Hver gang brukeren ser på en film vil denne visningen bli betalt og betalingen overføres direkte til de som har rettighetene til den aktuelle filmen.

…men, ikke implementert

I skrivende stund er ingen White Rabbit-utvidelse klar for nedlasting. Grunnen til dette er kanskje at ingen filmselskaper har foreløpig blitt enige om denne typen distribusjon av filmer, men det blir bare spekulasjoner. Les mer om saken på whiterabbit.one.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.