Slik blokkerer du Windows 10 Spring Update
Det er ventet at den store oppdateringen Windows 10 Spring Creators Update blir lansert når som helst. Den skulle egentlig legges ut i går, men lanseringen er blitt utsatt.

Du kan ikke blokkere installasjon av den store oppdateringen, men du kan utsette den midlertidig. De aller fleste brukere har nok ikke behov å utsette installasjonen, men for brukere som ønsker å ha mer kontroll er dette en mulighet.

Hvorfor utsette oppdatering?

De fleste brukere trenger nok ikke å benytte seg av dette, men det er altså en mulighet. Her er noen grunner til å eventuelt utsette oppdatering:

Det passer ikke for deg å installere den store oppdateringen på den tiden den blir tilgjengelig. Nåværende Windows er såpass stabil og den fungerer såpass bra at det haster ikke med den store oppdateringen.

Slik kan det gjøres

Hvis du har Windows 10 Pro kan du gå til start, innstillinger, oppdatering og sikkerher, avanserte alternativer. Her kan du velge å stanse installasjon av oppdateringer i opptil 35 dager.

Hvis du har Windows 10 Home kan du gå til start, nettverk og internett, wi-fi, administrer kjente nettverk. Her kan du klikke på et aktuelt nettverk og velge egenskaper. Aktiver forbruksmålt tilkobling.

Denne appen gjør det enklere
Det finnes også en gratis app som fikser dette, det vil si som gjør det svært enkelt å utsette installasjon av den store oppdateringen. Denne appen heter StopUpdates10 og er en app som blokkere Windows-oppdateringer midlertidig. Du finner appen på greatis.com. Denne appen endrer register-innstillinger som gjør at oppdateringer ikke installeres, så du bruker denne appen på eget ansvar.

Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på knappen «Stop Windows Updates!». Du kan gjenopprette tilstanden ved å velge «Restore Windows updates» i programvinduet – da blir Windows oppdatert som vanlig.

Lansering utsatt

Microsoft skal i siste liten ha oppdaget en feil i Windows 10 Spring Creators Update og har bestemt seg for å utsette lanseringen – det er uklart hvor lenge – dette melder windowscentral.com.

Kilder: ghacks.net (1), ghacks.net (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *