Kart for turgåere!

Det finnes etter hvert et stort utvalg av kart på nettet, både fra Google og Microsoft. Disse karttjenestene dekker ulike behov. Skal du dra på fottur, sykkeltur eller skitur er kartet fra Den Norske Turistforeningen kanskje det beste valget.

Les også: Kart på nettet

UT.no

UT.no er en tjeneste fra Den Norske Turistforeningen. På nettsiden finner du blant annet flere tusen turforslag og du finner også et kart som fungerer både på PC-en din og dine mobile enheter.

Dette er noen av tjenestene du finner på ut.no:

Det er karttjenesten vi skal fokusere på i denne oversikten. Du finner kartet på ut.no og du må deretter klikke på Kart-menyen øverst. For ordens skyld, kartet fungerer ikke like godt i alle nettlesere – det fungerer bedre med Chrome enn med Firefox. Bruker du derimot mobiltelefon fungerer det godt uansett.

I karttjenesten kan du finne det meste. Du kan velge å søke etter et bestemt sted, eller du kan bruke musepekeren (berøring på mobilen) til å drag deg til et bestemt sted på kartet.

På venstre siden kan du velge blant annet hytter, sommerstier, fotturer, sykkelturer, vinterløyper, skiturer, klatreturer og padleturer. Du kan også eventuelt dele kart på sosiale medier, Facebook, Twitter eller e-post. Videre kan du lenke til et bestemt kartutsnitt eller skrive ut kartet.

Last ned

Du kan jo bruke kartet direkte i nettleseren, eller du kan laste ned en app på din mobile enhet:

Flere brukere med en Android–telefon melder dessverre om problemer med denne appen. Problemet er at appen ikke blir oppdatert med plassering, det vil si hvor brukeren befinner seg. Brukere med iPhone har visstnok ikke det samme problemet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *