Twitch er genialt for sjakk og andre spill

Det å se på andre spille videospill er det mange som ikke forstår, men dette er blitt kjempepopulært, spesielt blant ungdom.

Les også: Bli medlem av Sjakkporten!

Esport er gjerne videospill som spilles over internett. Det kan også være brettspill som sjakk, men det som er felles er at det spilles over nettet.

Les også: Kick er et alternativ

Dette er en innføring i tjenesten Twitch som viser andre spille videospill på direkten. Det er forresten ikke bare videospill som vises på Twitch – sjakk er en populær kategori. Twitch består av totalt 36 hovedkategorier og masse underkategorier, så her er det noe for enhver smak.

Hva er Twitch?

Twitch er en direktesendt videostrømmingssplattform, som eies av Amazon.com. Plattformen ble lansert i 2011. Twitch har hatt en massiv vekst siden starten. I 2015 rapporterte Twitch.tv at de hadde 2.1 millioner frivillige kringkastere og over 100 millioner besøkende hver måned.

Hvorfor Twitch?

Det å se på andre spille videospill er blitt kjempepopulært i løpet av de siste årene. Det er mange som spør seg hvorfor? Svaret på dette spørsmålet ligger i at dette er underholdning på lignende måte som for eksempel å se på andre spille fotball. Dette fenomenet har Eirik Solheim skrevet om på nettstedet nrkbeta.no.

Her er Twitch

Du finner tjenesten på twitch.tv. Du får en liste over populære kanaler i menyen til venstre og anbefalte direktesendte kanaler i midten. Klikk på «Bla gjennom» øverst til venstre får å bla i kanaler. Øverst finner du søkefunksjonen. Du kan forresten også klikke på «Legg til filter» under Filter og du får da opp flere kategorier som alternativer. Vær oppmerksom på at du kan skrolle ned med musehjulet for å få flere kategorier – det er lett å overse denne muligheten.

Tjenesten er i utgangspunktet gratis og reklamefinansiert, men den finnes også i Prime-versjon som du må betale for. Prisen for Prime er 5,99 euro (62 NOK) per måned, men du kan prøve gratis i 7 dager. Du trenger ikke å registrere deg for å se på videoer på Twitch. Her kan du se på andre spille populære videospill som Fortnite, FIFA, Grand Theft Auto, World of Warcraft, Apex Legends, Minecraft, bare for å nevne noen.

Sjakk

Twitch byr forresten ikke kun på videospill. Dette er en spennende plattform også for sjakk. Du finner sjakk-kategorien på twitch.tv/directory/game/Chess. Her finner du kommentarer og analyser av sjakkpartier. Det er artig å følge med de som er mest aktive. Her er noen av de mest populære kanalene:

Kilder: twitch.tv, wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *