Denne brukerstyrte filmguiden ser lovende ut
The Movie DB er en omfattende database med informasjon om film og TV-serier.

Les også: IMDB-guiden

De fleste som er glad i film kjenner til IMDB-nettsiden, men det finnes gode alternativer og The Movie DB er en interessant utfordrer.

The Movie DB

Themoviedb.org er en imponerende database for film og TV-serier. Den ble lansert i 2008 og det er brukerne som vedlikeholder databasen – du finner en liste over de mest aktive bidragsyterne på themoviedb.org.

Har du lyst å bidra selv kan du registrere deg på themoviedb.org/account/signup og du finner mer informasjon på themoviedb.org/contribute – her finner du blant annet en liste over sider du kan redigere, det vil si sider som mangler informasjon.

Det er også ganske mange som bruker The Movie DB som en kilde for informasjon om film og TV-serier.

Dette er lenker til nyttige sider på The Movie DB:

Fordeler ved å registrere deg

Det er ganske begrenset med informasjon på nettsiden hvis ikke du registrere deg og du har heller ikke muligheter til å delta i diskusjonsforum. Du har en mulighet til å registrere themoviedb.org. Hvis du registrerer deg kan du opprette en liste over dine favoriuttfilmer og delta i diskusjoner om filmer. Du kan også være med å bidra til denne enorme databasen.

The Movie DB apper

Det er blitt utviklet flere apper for The Movie DB, blant annet disse:

Du finner flere apper på themoviedb.org.

The Movie DB vs IMDB?

Går det an å sammenligne de to tjenestene? Absolutt. Det beste med IMDB er hvor enkelt det er å finne frem til en film du ikke husker navnet på – husker du navn på en skuespiller eller regissør er dette enkelt. Du bare klikker deg videre – helt til du finner filmen du er ute etter. The Movie DB har den samme fordelen.

Den store fordelen med IMDB er fartstiden. Det er ikke alle som er klar over det, men IMDB.com er en av de første nettsidene på webben. Den ble lansert helt tilbake i 1990, det vil si det samme året som den første webserveren. The Movie DB er ti år gammel og er drevet på lignende måte som det populære leksikonet Wikipedia, det vil si av registrerte bruker – det ser veldig lovende ut for filminteresserte. Vi ser at det mangler en del informasjon i oppsummering for mange filmer, men du får mer informasjon hvis du klikker på selve filmene.

Her får du hjelp

Er det noe du lurer på om The Movie DB finner du et diskusjonsforum på themoviedb.org.

Kilde: themoviedb.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *