Gratis publiseringsverktøy

Scribus er et gratis publiseringsverktøy basert på åpen kildekode. Det kan brukes til å lage bøker, kort, nyhetsbrev, brosjyrer, visittkort og lignende.

Les også: Programvare-porten

Gratis InDesign-alternativ

Gratisprogrammet Scribus kan sammenlignes med Adobe InDesign som brukes av mange profesjonelle til å lage bøker og andre store og små ting for publisering.

Les også: Adobe InDesign

På det første programvinduet du får opp kan du velge dokumentoppsett, det vil si enkelsidig, dobbeltsidig, tredelt eller firedelt. Standardvalget er enkeltsidig. Du kan bare klikke på Greit for å fortsette.

Du finner riktignok flere valg i det første programvinduet, og du kan foreta dine valg dersom du vet hva du vil ha, men det er greit å velge standardvalget for å testet ut Scribus.

Det er verdt å nevne menyvalget Fil og Ny fra Mal. Her finner du maler for for eksempel bøker, brosjyrer, kort, nyhetsbrev, PDF-presentasjoner og visittkort. Du kan for eksempel velge brosjyrer og Brochure 1. Du får da en mulighet til å velge skrifttype. Du får da opp et programvindu og det er bare å sette i gang med å lage et dokument med Scribus.

Omfattende muligheter

Scribus er et publiseringsverktøy med mange muligheter og avanserte funksjoner. Er du ute etter et gratis alternativ til Adobe InDesign bør du absolutt prøve Scribus, men det er viktig å være klar over at Scribus er ikke kompatibelt med InDesign-filtyper (for eksempel .indd).

Last ned

Du finner Scribus på scribus.net – du velger den versjonen som passer for deg. Scribus finnes forresten i norsk språk-versjon – du kan velge Norwegian under installasjonen.

Kilde: scribus.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *