Picture Window har gratis effekter for bildene dine

Er du ute etter et program som kan brukes til å gi forskjellige effekter til bildene din er Picture Window Pro helt gratis

Les også: Fotoappe for alle

Last ned

Du finner Picture Window Pro på dl-c.com/Downloads.html – klikk på lenken Picture Window Pro 8.0 Installer. Last ned og kjør installasjonsfilen.

Falsk virus-alarm

Det er sannsynlig at du får opp et Windows beskytter PCen-vindu. Dette er Windows Defender som overreagerer. Det er dessverre ganske vanlig at Windows Defender blokkerer programmer som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er falsk alarm. Klikk på Mer info-lenken og klikk videre på Kjør likevel-knappen. Klikk på Next-knappen 3 ganger og til slutt Install-knappen. Nå blir programmet installert.

Installasjons-problemer

Hvis du får opp et vindu som sier at disk1.cab er korrupt kan du klikke på Cancel-knappen og laste ned den samme installasjonsfilen på nytt. Vi fikk denne feilmeldingen første gangen, men installasjonen gikk uten problemer den andre gangen.

Picture Window Pro i bruk

Du får nå opp programvinduet til Picture Window Pro. Vinduet ser ikke veldig moderne ut, men du kan åpne et bilde via menyen File, Open.

Du kan bla i forskjellige effekter via menyen Transformation og deretter velge den effekten du ønsker, for eksempel Blur, Color eller Special Effects. Du får da opp eget verktøy-vindu for den aktuelle effekten og kan redigere bildet slik du ønsker. Klikk på Cancel for å angre eller Apply for å bekrefte valget. Klikk på OK for å lukke verktøyvinduet.

Fordeler

Fordelen er at du får et stort utvalg av effekter og du kan redigere det samme bildet på flere måter og klikke på OK i verktøyvinduet – du får da en forhåndsvisning av redigeringene i menyen til venstre. Det vil si, dersom du har redigert det samme bildet på tre forskjellige måter, får du alle tre bildene i miniatyr i menyen til venstre. Du kan bare klikke på det bildet du er mest fornøyd med og velge File, Save as fra menyen øverst.

Ulemper

Du får ikke forhåndsvisning av de forskjellige effektene slik at du kunne sammenligne effektene. Du må først velge (uten å få en forhåndsvisning) effekten via Transformation-menyen og deretter bruke effekten på et bilde. Dette blir mindre ulempe dersom du vet hva slags effekt du er ute etter. Det er egentlig bare å prøve!

En annen ting vi ikke liker er at grunnleggende innstillinger som lys, eksponering og kontrast ikke har egen meny, men disse er gravd ned i Transformation-menyen. Brightness finner vi via Transformation, Gray. Fargetoner og kontraster finner vi via Transformation, Gray og Levels and Color.

Konklusjon

For å være helt gratis er dette et artig program for å få frem forskjellige effekter på bildene dine.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *