Slik lager du en fotonettside på en enkel måte!

PhotoPageGen er et program for deg som ønsker å lage din egen fotonettside på en enkel måte. Du bare klikker på en mappe med bildene og drar den inn i programvinduet – nettsiden lages automatisk. Du må imidlertid ha en plass på webserver eller registrere deg gratis.

Det eneste minuset med PhotoPageGen er at du kan ikke velge enkelte blder, men kan altså velge en mappe med bilder.

Du kan eventuelt justere bakgrunn, farge, miniatyrbilder og effekter, hvis du ønsker det. Du kan også velge rekkefølgen på bildene. Videre kan du legge inn tekst, klokkeslett, dato, filnavn, vannmerke og EXIF-data.

Du kan til slutt publisere fotosiden via en FTP-server på en webserver (hvis du har en slik plass), eventuelt BitBalloon eller Neocities. Google Drive er også et alternativ i programmet, men det virker ikke lenger.

Slik gjør du det
Slik bruker du PhotoPageGen. Vi tar en gjennomgang:

  1. Velg bilder Før du setter i gang kan det være lurt å opprette en egen mappe for bilder du skal sette på fotosiden din. En av ulempene med dette programmet er nemlig at du kan ikke velge bildene enkeltvis og dra disse til programvinduet. Du må dra en hel mappe.

  2. Nedlasting og installasjon Last ned PhotoPageGenInstaller-filen fra photopagegen.com, pakk opp ZIP-filen og kjør installasjonsfilen. Kjør programmet PhotoPageGen.

  3. Klikk-og-dra en mappe (med bilder) inn i PhotoPageGen-programvinduet.

  4. Finjustering – denne delen kan du eventuelt droppe Du kan velge å konfigurere fotosiden din eller du kan droppe en slik justering og bare publisere fotosiden slik den er, det er ditt valg. Du kan blant annet justere nettsidens utseende, legge inn blant annet topptekst og bunntekst, legge inn GPS-koordinater, eventuelt legge til informasjon som tekst, klokkeslett, vannmerke, dato og filnavn.

  5. Forhåndsvisning Klikk på Preview-knappen for å se forhåndsvisning.

  6. Publisering! Klikk på Publish-knappen for å publisere fotosiden din. Du får da opp et vindu med videre instrukser. Skal du bruke egen webside må du legge inn informasjon som mappe, brukernavn, passord og så videre.

    Velger du BitBalloons kan du gå til bitballoon.com og dra PhotoPageGen-mappen din til nettsiden («Drag your site folder here»), rediger navnet på nettsiden og kopier til slutt lenken og lim den inn i programvinduet. Du får da opp en lenke i programvindu til din fotoside.

    Et alternativ er å bruke NeoCities for å vise bildene dine. Her kan du skrive inn din informasjon og til slutt klikke på «Create My Site»-knappen for å registrere deg. Du kan eventuelt klikke på «Sign in»-lenken hvis du allerede er registrert. Klikk på «Edit Site» og overfør filen «index.html» og mappene «graphics», «small» og «medium» fra PhotoPageGen-mappen din til NeoCities. Til slutt skal du kopiere lenken til index.html og lime den inn i programvinduet, for eksempel «brukernavn.neocities.org/index.html». Du vil da få opp en lenke i programvinduet til din fotoside.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *