PC knuser Mac i en test

mac-vs-PC-imac

Hvordan klar en Mac seg mot en PC ved bildebehandling? Det er mange som tror Mac er det beste valget for design og bildebehandling, men nå er dette blitt testet og resultatet er ganske overbevisende.

PC og Mac i samme prisklasse

Det er nettstedet slrlounge.com som gjennomførte testen og de har testet en Mac og en PC som er omtrent like på pris – begge kostet rundt 4 400 USD (rundt 36 000 norske kroner). Mac-en som ble brukt i testen var en 27-tommer iMac med Retina 5K-skjerm mot en hjemmebygget PC.

De brukte programmet Adobe Lightroom for å sammenligne PC og Mac. Totalt 1 121 identiske bilder på raw-format ble importert fra kameraene Canon 5D Mark III og Canon 5DS og disse ble brukt på begge maskinene. Alle innstillinger var identiske og alle tester ble kjørt to og tre ganger.
Dette ble testet

Programmet Adobe Lightroom ble brukt i denne testen og ulike funksjoner ble testet og sammenlignet:

Dette ble testet, det vil si hvor lang tid tar det å fullføre disse funksjonene:

  • Import av bilder.
  • Lage Smart Previews av bildene.
  • Visning av 114 bilder på skjermen i Develop-modul.
  • Lage Panorama-bilder.

Du finner detaljene på slrlounge.com.

En klar vinner

  • Import: PC var 114 prosent raskere enn Mac.
  • Smart Previews: PC var 26 prosent raskere enn Mac.
  • Visning i Develop-modul: PC var 81 prosent raskere enn Mac.
  • Panorama: PC var 35 prosent raskere enn Mac.

At PC-en skulle dominere såpass er det nok ingen som hadde trodd. Har du mange bilder og ønsker å behandle bildene på en raskest mulig måte bør du ifølge denne testen helt klart velge PC for jobben.

Hvis man ser på spesifikasjonene til de to maskinene er ikke resultatet egentlig så overraskende. PC-en som brukes i denne testen har vesentlig mer minne, nemlig 64 GB sammenlignet med 32 GB på Mac. Det hadde kanskje vært mer interessant å sammeligne to maskiner med like mye kraft i stedet for å sammenligne maskiner som koster like mye.

Kilder: Petapixel.com. Slrlounge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *