Slik tilbakestiller du Windows 7

Du har kanskje en gammel PC du ønsker å kvitte deg med, du skal kaste den, selge den eller gi den bort.

Les også: Tilbakestill PC med Windows 10

Det nærmer seg den tiden når Windows 7 går ut på dato og det er på tide å vurdere hva du skal gjøre med den gamle PC-en.

Les også: Slik får du Windows 10 gratis

Alternativet er å tilbakestille PC-en slik den var da du kjøpte den. Vi har fra før av tatt en gjennomgang av en PC med Windows 10. Nå er det Windows 7 som står for tur.

Gjenopprettingsfunksjonen er dessverre noe begrenset i Windows 7 sammenlignet med Windows 10. Det finnes imidlertid en metode som kan brukes som ikke trenger original-DVD-en. Denne metoden går ut på å installere Windows 7 på nytt. Det du trenger er en brennbar DVD-plate, en DVD-spiller (intern eller ekstern), et brenneprogram og tilgang til produktnøkkelen for din Windows 7-installasjon.

Installer Windows 7 på nytt

Vi tar en gjennomgang av denne prosessen. Slik installerer du Windows 7 på nytt:

 1. Det første du bør gjøre er å last ned og installere et brenneprogram for å brenne ISO-filen på en DVD-plate. Har du ikke allerede et slikt program anbefaler vi CDBurnerXP.

 2. Last ned og installer Speccy fra ccleaner.com og bruk det til å finne ut produktnøkkelen til Windows 7. Produktnøkkelen (Serial Number) står ved Operating System. Du bør notere denne nøkkelen fordi du skal bruke denne når du installerer Windows 7 på nytt.

 3. microsoft.com kan du skaffe deg ISO-filen til Windows 7. Skriv inn produktnøkkelen under Angi produktnøkkel. Klikk på Bekreft-knappen.

 4. Du vil nå få opp en side som bekrefter produktet dersom produktnøkkelen du brukte er riktig. Her skal du velge produktspråk – du velger Norsk hvis du har norsk språkversjon av Windows 7. Klikk på Bekreft-knappen.

 5. Deretter skal du velge 64-bit eller 32-bit Windows. Dette kan du finne ut av ved å klikke på Start-knappen og deretter høyreklikke på Datamaskin og velge Egenskaper.

 6. Du får nå opp et vindu for å laste ned en ISO-fil. Klikk på OK for å bekrefte valget.

 7. Sett en tom DVD i DVD-spilleren. Dersom ikke PC-en har CD-ROM kan du eventuelt bruke en ekstern DVD-spiller.

 8. Kjør CDBurnerXP (eller et annet brenneprogram) når du har lastet ned ISO-filen. Velg å brenne ISO-image. Bla deg frem til ISO-filen du har nettopp lastet ned og velg å Brenne disk.

 9. Start opp PC-en med DVD-en du nettopp har brennt. Du må sannsynligvis trykke ned en tast for å starte PC-en med DVD-en, eller du får opp en melding på skjermen som sier at du kan trykke en tast for å starte PC-en med DVD-en.

 10. Du skal nå få opp installasjonsvinduet til Windows 7.

 11. Klikk på Neste.

 12. I neste vindu skal du velge Installer nå. Poenget er jo at du skal ikke reparere datamaskinen, men installere Windows 7 på nytt.

 13. Godta lisensvilkårene og klikk på Neste.

 14. Klikk på Egendefinert. Du skal ikke velge Oppgrader med mindre du ønsker å oppgradere til Windows 10.

 15. Klikk på Neste. Klikk på OK.

 16. Selve installasjonen skal nå settes i gang.

 17. Når installasjonen er ferdig må du skrive inn brukernavn og datamaskinnavn, pluss passord.

 18. Du må også skrive produktnøkkelen.

 19. Fullfør konfigurasjon av Windows og Windows 7 starter.

Må aktiveres

Vi testet denne metoden som er beskrevet i denne gjennomgangen og det viste seg at absolutt alt ble slettet. Problemet er bare at Windows ikke lenger er aktivert, men vi kunne klikke på Start-knappen og høyreklikke på Datamaskin og velge Egenskaper. Her kunne vi aktivere Windows via en lenke nederst og det gikk uten problemer. For ordens skyld, det er uklart om aktivering av Windows går automatisk på denne måten etter reinstallasjon av Windows. I vårt tilfelle gikk dette uten problemer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.