Dagens fototips: kamera-firmware

I denne artikkelen skal vi gjennomgå prosessen ved å oppdatere firmware for ditt kamera.

Les også: Installer Magic Lantern

Hva er firmware?

Hva er egentlig firmware for et kamera? Firmware er programvaren (operativsystemet) som styrer kameraet ditt. Denne programvaren trenger oppdatering som annen programvare.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Prosessen ved å oppdatere firmware for et kamera varierer litt mellom ulike kameraprodusenter, men hovedlinjene er de samme uansett produsent.

Før du oppdaterer firmware

Før du setter i gang med prosessen bør du sjekke om en oppdatering faktisk er nødvendig. Dette kan du finne ut ved å bla i menyene i kameraet for å finne ut om ditt kamera allerede har den nyeste versjonen. Det skal stå «Firmware Ver» eller lignende via ett av menyvalgene. Deretter går du til nettsiden til produsenten av ditt kamera for å finne ut om det finnes en nyere versjon av firmware for ditt kamera. Det kan også lønne seg å lese litt om oppdateringen for å finne ut om den såpass minimal at den strengt tatt ikke er nødvendig, men det er ditt valg.

Før du oppdaterer bør du lade batteriet til kameraet ditt – hvis batteriet går tomt midt i prosessen er det fare for feil i prosessen. Sett inn et minnekort i kameraet og formater minnekortet – dette gjør du via et av menyvalgene i kameraet. Vær klar med en PC ved siden av. Du bør ha minnekortleser dersom PC-en ikke har minnekort-port.

Slik gjør du det

Du gjør dette på eget ansvar!

  1. Besøk nettsiden til produsenten av ditt kameramerke og finn ut om firmware versjonen der er av nyere versjon enn den som er i ditt kamera.

  2. Last ned firmware-oppdaterinng på din PC, dersom den trenger oppdatering. Du finner denne på nettsiden til ditt kameramerke. Du laster den gjerne som en EXE-fil.

  3. Kopier firmware-oppdatering fra PC-en til minnekortet. Du må bruke en minnekortleser hvis ikke PC-en har minnekort-port.

  4. Sett minnekortet i kameraet og slå på kameraet. Du skal nå få opp et valg om å installere firmware fra minnekortet. Du må eventult gå til menyvalget i kameraet som viser firmware-versjonen. Du skal altså velge å installere firmware. Nå er det viktig at du lar prosessen kjøre ferdig, du bør altså ikke gjøre noe på kameraet mens prosessen pågår.

  5. Slå av kameraet når installasjonen er ferdig og på igjen. Da skal firmware være oppdatert.

Hva gjør du hvis noe går galt?

Digitale kameraer er blitt så gode i dag at det oppstår skjelden feil ved firmware-oppdateringer. Dette kan skje for eksempel hvis kameraet er blitt slått av midt i prosessen. Gå på kundestøtte-nettsidene til kamera-produsenten for å få hjelp. I verste fall kan du ta kontakt med butikken hvor du kjøpte kameraet for å få gode råd.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *