MyHeritage med stor oppdatering

MyHeritage er opprinnelig en israelsk tjeneste for slektsforskning, men som nå finnes på flere språk, inkludert på norsk. Fordelen med denne tjenesten er at det er ganske enkelt å komme i gang med din egen slektsforskning.

Les også: Verktøy for slektsforskning

Du finner det norske nettstedet på MyHeritage.no. Klikk på «Start ditt slektstre» og du får opp et skjema med en mulighet til å legge inn navn på deg og dine foreldre og du kan bruke dette til å lage gratis slektstre. Vær klar over at når du klikker på «Kom igang»-knappen aksepterer du vilkårene for tjenesten og retningslinjene for personvern.
På neste side har du muligheten til å legge inn navn på mormor og morfar. Klikk på Neste-knappen når du er ferdig . På siste siden har du muligheten til å legge inn navn på farmor og farfar. Klikk til slutt på Ferdig-knappen

Du vil til slutt få opp et vindu med en mulighet til å definere passord som du kan bruke til å logge deg på tjenesten ved senere anledninger, for å utvide slektstreet. Klikk på Lagre-knappen for å fullføre. E-postadressen din er brukernavnet ditt.

Du kan så utvide slektstreet via eget kontrollpanel på myheritage.no. Nettstedet byr på flere menyer som gjør det blant annet mulig å se slektstrestatistikk, legg til bilder, oppdagelser, apper og forskning. Selve slektstreet finner du via Slekstre-menyen.

Det kan nevnes at den norske utgaven av MyHeritage er både på Facebook og Twitter.

MyHeritage + Legacy

Legacy Family Tree er nå blitt en del av Myheritage-familien. Les mer på myheritage.no.

Ny søketjeneste lansert

MyHeritage.no har lansert en søketjeneste som gjør det mulig å søke i hele 8 milliarder kilder. Du finner søketjenesten på myheritage.no/research. Les mer på myheritage.no.

Useriøst av MyHeritage For å kunne teste ut den nye søketjenesten må du oppgi kredittkort-informasjon. Vi er ikke imponert over denne metoden, fordi du blir ikke varslet på slutten av prøveperioden. Hvis ikke du selv aktivt sier opp abonnementet blir du trukket 1100 NOK automatisk fra din bankkonto. Du får riktignok en melding i starten av prøveperioden om at pengene trekkes fra din bankkonto på slutten av prøveperioden, men dette er likvel lite seriøs måte å drive tjensten. Hvis du glemmer at du har registrert deg betaler du for abonnementet uansett om du faktisk bruker det eller ikke. For ordens skyld, det går an å kansellere abonnementet og be om pengene tilbake, dersom du angrer på kjøpet.

Datasamlinger

Du får oversikt over datasamlingene på MyHeritage på ett sted! Les mer på myheritage.no.

Kvalitetssjekk

Du kan kvalitetssjekke ditt slekstre. Det er et verktøy som kan brukes til å finne frem til feil og uoverensstemmelser i slektstreet ditt, slik at du enkelt kan sørge for at informasjonen i treet ditt er korrekt. Les mer på myheritage.no.

Hent frem bilder du mangler

Photo Discoverieser et verktøy som gjør det gjør mulig å legge til fotografier av folk i slektstreet ditt, som du mangler bilder av i dag. Bildene hentes fra albumer som andre MyHeritage-brukere har valgt å gjøre tilgjengelig for andre slektsforskere, og du kan legge dem til i treet ditt med bare noen få klikk! Les mer på myheritage.no.

Videre slektsforskning

For ordens skyld, du må selv jobbe videre med din slektsforskning, MyHeritage gjør ikke jobben for deg, men med denne tjenesten er det enkelt å komme i gang.

Du vil etter hvert få tips via e-post om bruk av tjenesten. Dette er tips som kan hjelpe deg å utvide ditt slektstre. Jo mer informasjon om hver person du legger i slektstreet jo større er sannsynligheten for å gjøre nye oppdagelser om din slekt.

Nyttige nettsteder

Dette er nyttige nettsteder som kan hjelpe deg med å finne ut mer om din slekt:

Apper

MyHeritage finnes som apper som du kan laste ned og installere på mobile enheter, og du får dermed tilgang til ditt slektstre på dine mobile enheter.

Family Tree Builder

family_tree_builder

Du har også muligheten til å laste ned «Family Tree Builder» og det er et slektstre som du har på din egen datamaskin. Family Tree Builder er et av verdens mest populære slektsprogrammer.

Du finner programmet på myheritage.no/family-tree-builder. Last ned og kjør installasjonsfilen. Velg språkversjon, for eksempel Norwegian. Du vil få en mulighet til å registrere deg eller Logge inn hvis du er allerede registrert. Dette programmet kan brukes til å hente inn databasen som MyHeritage og du bruker da samme brukernavn og passord (hvis du har registrert deg på MyHeritage). Du kan få et spørsmål om du ønsker å laste inn detaljer fra tidligere slekstre, dersom du har opprettet et slikt tidligere. Du kan gjerne si ja til dette.

En av mange fordeler med Family Tree Builder fremfor den nettbaserte utgaven er at du får flere funksjoner, innstillinger og muligheter. Her har du blant annet søkemulighet, exportmulighet (til Excel), ulike rapportmuligheter og diagramoppsett. Du har også muligheten til å synkronisere slektstreet med din mobile enhet.

You may also like...

7 Responses

 1. Per Arne Røsok , Porsevegen 14. 6260 Skodje sier:

  Hei!
  Jeg har vært medlem av My Heritage men finner meg ikke igjen,er jeg slettet?
  Jeg er ikke noe flink med data så det er mulig jeg har gjort en feil selv.
  Jeg hører fra Dere.

 2. Tore Flagestad sier:

  jeg avbestilte automatisk bestilling av my Heritage i fjor høst, men har likevel blitt trukket for nytt abonnement, der mistet my heritage en abonnent.

 3. Hei, jeg ønsker oppsigelse av my heritage medlemskap så snart som mulig.

 4. Vidar Falch sier:

  Etter oppdatering av Family Tree Builder PremiumPlus til v 8.0.0.8463, i vinduet for å redigere person detaljene, at teksten, jeg har lagt inn, i feltene for fornavn, etternavn og pikenavn er borte. Over står det HOVED: og tidligere innlagt navn. Redigerer jeg navnet og lagrer dette, så blir navnet liggende som normalt.. Dette gjelder for alle som jeg har lagt inn, foruten meg selv og min kone, der er det som før. Er det en god forklaring på dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *