Slik unngår du dugg på briller

Dette er et problem som mange sliter med i disse dager.

Les også: Følg utviklingen i koronakrisen

Bruker du briller og bruker samtidig munnbind er sjansene store for at du får problemer med dugg på brillene.

Dette fungerer!

Det finnes jo masse tips om dette hvis du googler problemstillingen på nettet. Vi har nå funnet ut hva som fungerer best. De beste tipsene fant vi på NRK sine nettsider.

Serviett-trikset fungerer best. Vi har selv prøvd dette og det fungerer ganske bra. Du kan brette en bit av en serviett til en tynn stripe. Legg denne servietten på baksiden av munnbindet, altså mellom munnbindet og huden. Dette trikset hindrer at den fuktige luften fra pusten din rekker å skape dugg på brillene. Du kan selvsagt bruke noe annet enn en serviett, men det bør helst være laget av stoff som absorbere fuktig luft.

Andre tips

Det finnes jo mange forskjellige typer munnbind og disse bør passe godt til ansiktet til personen som bruker munnbindet. Her må man nesten prøve og feile med munnbind som passer.

Vi har selv hatt meget god erfaring med munnbind fra selskapet Aeris, men merkelig nok er munnbind fra dette selskapet ikke lenger tilgjengelig i Norge. I alle nettbutikker vi har prøvd er produktet fra dette selskapet nå merket som «utgått fra leverandørsortiment» – dette er jo dessverre typisk situasjon for de beste varene.

Hvis munnbindet er for løst på ansiktet vil du få større problemet med dugg. En måte å løse dette på er å lage en løkke på tråden som fester munnbindet bak ørene, og på den måten legge munnbindet tettere på ansiktet.

Det fungerer også bra å vaske brillene med barberskum. Det som derimot erfaringsmessig fungerer dårlig er å vaske brillene med såpevann.

Du finner flere tips på NRK.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *