Appen som lærer deg morsetegn

Lyst å lære morsetegn? MorseRabbit er en liten app som ikke trenger installasjon og som kan brukes til å lære og øve morsetegn.

Les også: Programvare-arkivet

MorseRabbit tilbyr flere vanskelighetsgrader som kan brukes til å oversette bokstaver/ord til morsetegn med bruk av mellomroms-tasten eller du kan skrive svaret på morsetegnet som du høre i programmet.

Last ned og bruk

Du finner Morse Rabbit på sector-seven.net. Last ned, pakk ut ZIP-filen og kjør programfilen. Den trenger ikke installasjon. Programmet er riktignok fra 2008, men vi har kjørt det med Windows 10 og det fungerer som det skal.

Her er noen øvelser du kan gjøre med Morse Rabbit (husk å klikke på Stop-knappen før du starter en ny øvelse):

 • Tast inn et morsetegn for å se hvilken bokstav det er
  Sett en hake ved Reverse Training. Nå kan du bruke mellomromstasten til å lage et morsetegn. Du lager et kort morsetegn ved å taste kort (i kort tid) på mellomromstasten. Du lager et langt tegn ved å taste litt lenger enn for det korte tegnet. Du får så svaret (bokstaven) i programvinduet.

  Det kan være en utfordring å skille mellom kort og langt morsetegn i dette programmet, det vil si når du taster på mellomromstasten. Det hjelper å justere Speed-skalaen i programmet og du finner etter hvert den riktige tyngden og tiden på tasten.

 • Du kan gjette morsetegnet du hører
  Fjern haken ved Reverse Training. Velg vanskeligehstgrad med level via lesson. Klikk på Start-knappen. Skriv ned bokstaven(e) som samsvarer morsetegnet du hører. Du vil nå høre jubel (hvis du svarer riktig) eller protestlyd (hvis du svarer feil).

 • Øv deg på morsetegn
  Sett en hake ved Reverse Trainning. Velg vanskelighetsgrad med level via lesson. Nå kan du taste på mellomromstasten for å få morsetegn.

Konklusjon

MorseRabbit er en enkel app som ikke trenger installasjon. Dette kan være en fin måte for nybegynnere å lære seg morsetegn. Det kan ta litt tid å forstå og finjustere programmet. Det hjelper å justere Speed-skaalen for å få frem riktig morsetegn med mellomromstasten.

Morsealfabetet

Du finner morsealfabetet på wikipedia.org.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *