Magnus Carlsen er på villspor

Magnus Carlsen er verdens beste sjakkspiller og han har nå startet egen sjakk-klubb. Hensikten skal være å få nok stemmer for en omstridte bettingavtalen på sjakkongressen søndag 7. juli.

Kupper kongressen

Sjakkongressen skal stemme over et samarbeide mellom Norges Sjakkforbund og bettingselskapet Kindred. Magnus Carlsen skal betale lisens for 1000 medlemmer i sin nye sjakk-klubb. En av betingelsene for å være med i den nye sjakk-klubben er at du stiller deg bak forslaget om den omstridte sponsoravtale.

Avtalen med Kindred går ut på at bettingselskapet skal betale 50 millioner kroner til sjakkforbundet og sjakkforbundet binder seg til å jobbe for å avvikle Norsk Tippings monopol på pengespill i Norge, og at andre bettingaktører skal få lisens til å drive med betting i Norge .

Trist

Flere har reagert på denne avtalen. Sjakkekspert Atle Grønn synes det er surrealistisk at man lager en fiktiv sjakklubb for å kuppe en kongress. Det er ikke sånn et medlemsdemokrati foregår, mener Atle Grønn. Lotteritilsynet har også skrevet et brev hvor de advarer sjakkforbundet mot å inngå en slik avtale.

Magnus Carlsen forsvarer altså avtalen og begrunner det med at flere da får mulighet til å drive med sjakk, både i bredde og topp. Magnus mener at sjakk skal være for alle og mener at sponsoravtalen folkeliggjør sjakk i Norge.

Det er merkelig at Magnus Carlsen nevner ordet folkelig i denne sammenhengen. Vi vet at betting ødelegger livet til mange og derfor er det trist at Magnus Carlsen velger sponsorer av denne typen.

Kilde: NRK

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.