Leica-stunt skaper reaksjoner

Lenny Kravitz er en amerikansk rockestjerne som også er fotoentusiast. Nå har Leica invitert rockestjernen til å designe et Leica-kamera. Resultatet er såpass spesielt at vi er usikre på om vi skal le eller gråte.

Leica med slangeskinn

Det Lenny Kravitz har gjort er å kle kameraet Leica M Monochrom med slangeskinn og kalt vidunderet for «Drifter».

I pressemeldingen fra Leica heter det at denne spesialtutgaven av kameraet feirer at Lenny Kravittz er opptatt av å fortelle historier med sine bilder. Designet på kameraet skal gjenspeile «free spirit» av rockestjernen som er klar for nye eventyr.

Spesialutgave av Leica

Det dreier seg om en spesielutgave av Leica M Monochrom camera, Leica Summicron-M 28mm f/2 ASPH, pluss Leica APO-Summicron-M 75mm f/2 ASPH. Leica M Monochrome har i utgangspunktet en pris på rundt 75 000, men denne spesielutgaven har en pris på 200 000 NOK.

Vekker reaksjoner

Dette stuntet vekker reaksjoner, men det er nok det som er meningen. På nettstedene petapixel.com og dpreview.com er det svært mange som har lagt ut meldinger om dette kameraet. Ville du kjøpt et kamera dekket med slangeskinn? Ikke vi heller.

Gir liv til myten

Leica er en legendarisk kameraprodusent. Det tyske selskapet Leica ble stiftet i 1914 og det første Leica-kameraet ble laget det samme året. Resten er historie.

Les også: Mannen bak Leica

Leica er svært ettertraktet blant fotoentusiaster, men har i løpet av sin 105 års historie hatt flere stunt for å øke interessen og for å gjenskape myten om verdens beste kamera. Det som er felles med flere av disse stuntene er at selskspet lager spesialutgave av Leica-kameraer som folk flest garantert ikke har råd til.

Kilde: Leica

You may also like...

1 Response

  1. Hans Einar Johannessen sier:

    Hvis noen hos dere hadde kunnet tysk, så er det tydlig at dette er et slangeskinnimitat….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.