Nå er det enklere å dele Google Maps-steder

google_maps1

Google Maps er en tjeneste du kan bruke direkte i nettleseren. Du finner også en Google Maps-app for mobilen eller nettbrettet ditt. Nå er det blitt enklere å dele dine favorittsteder.

Du finner Google Maps i nettleseren sin på adressen google.no/maps. Appen kan du laste ned for Android for iOS og for Windows Phone.

Navigasjon

Du kan dobbeltklikke på et punkt på Google Maps for å zomme inn på et bestemt sted på kartet, eller du kan bruke + (zoome inn) eller – (zoome ut) nederst til høyre på kartet. Videre kan du søke etter et sted med søkefunksjonen øverst til venstre i Google Maps.

google_maps2

Nederst til høyre i Google Maps får du tilgang til forskjellige verktøy. Her får du blant annet pluss (+) og minus () som kan brukes til å zoome inn og ut av kartet.

Et punktum øverst (Vis posisjonen min), viser stedet hvor du er plassert på kartet. Du kan eventuelt velge å dele denne informasjonen på internett, det vil si din posisjon.

Spørsmålestegnet (?) gir deg informasjon om Google Maps – du kan blant annet ta en rundtur for å bli kjent med Google Maps. Neste knapp gir deg tilgang til innstillinger for Google Maps.

En liten gul mann aktiverer gatevisning på Google Maps. Denne blir aktuell når du zoomer inn på et bestemt område i Google Maps. Da kan du klikke og dra den gule figuren til et aktuelt sted på kart, for å aktivere gatevisning.

Vis bilder-miniatyrbildene aktivere visning av bilder nederst i Google Maps-vinduet.

Earth-miniatyrbildet nederst til venstre aktiverer visning i Google Earth.

Transportmuligheter

google_maps_trafikk2

Transportmuligheter er en samling av lenker som vises under søkevinduet øverst til venstre i Google Maps.

Her kan du blant annet velge Trafikk som viser nåværende trafikksituasjon i et valgt område. Kollektivtrafikk viser informasjon om busser, trikker og annen kollektivtransport. Du må klikke på enkelte holdeplasser for å få mer informasjon om den aktuelle plassen. På sykkel viser hvor du finner sykkelstier, grusstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier. Terreng viser topografi og høyde.

Veibeskrivelse kan brukes til å finne riktig vei til et bestemt sted på kartet. Du kan da skrive inn navnet på et sted du ønsker å dra fra, og deretter navnet på stedet du ønsker å dra til. Det enkleste er likevel å klikke først på stedet du ønsker å forlate, og deretter klikke på stedet du ønsker å dra til. Du vil da få informasjon om hvordan du kan dra til dette stedet.

Gatevisning
Dette er en av de kjekkeste funksjonene ved Google Maps, men også en tjeneste som er svært omstridt, blant annet fordi den utfordrer personvernet.

Med gatevisning kan du «kjøre» rundt i gatene på et bestemt sted i verden, det vil si du kan se bilder fra stedet, som om du selv var til stede på det aktuelle stedet. Google har selv tatt bildene med bil med kamera på taket, eventuelt med andre fremkomstmilkder, dersom terrenget ikke er passende for en bil.

Tidslinje

Du kan utforske tidslinjen din i Google Maps via en av menyene – Google driver og ruller ut denne funksjonen i disse dager, så det er ikke sikkert du har fått den. Du kan uansett få tilgang til funksjonen ved å besøke google.com/maps/timeline. Dette er en ny funksjon som gjøre deg mulig å gjenoppdage stedene du har vært tidligere, og rutene du har fulgt.

Google Maps offline

Du kan laste ned et spesifikt område på Google Maps, og kan senere bruke dette kartet uten at du til koblet til internett. Denne funksjonen fungerer kun for Google Maps apper på mobiler og nettbrett, og ikke på web, det vil si hvis du bruker Google Maps direkte i nettleseren.

Slik fungerer offline-muligheten
Zoom inn på et bestemt sted på Google Maps. Bruk søkefeltet, skriv inn OK Maps og trykk på søkeknappen. Du får da et spørsmål: «Vil du lagre kartet?».

Velg «Lagre», gi kartet et navn og appen lagrer da det aktuelle stedet.

Lenking

En av mange finesser med Google Maps er at du kan bla deg frem (og zoome inn eller ut) til et bestemt sted på kartet, og Google Maps husker plasseringen. Dette betyr at du kan kopiere nettadressen til det bestemte stedet, og dele denne adresse med andre brukere. Når disse brukerne klikker på lenken, får de samme plassering på kartet.

Nå er det enklere å dele steder

Fra februar 2017 kan du opprette en liste over dine favorittsteder på Google Maps og dele disse med dine venner. Du finner muligheten under Dine steder-menyen i Google Maps-appen. Når du har lagret steder som dine favoritter kan du klikke på LAGRET-menyen og deretter på menyen (til høyre) for Favoritter og her kan du velge å dele listen din. Les mer om endringen på blog.google/products/maps.

Mer om Google Maps

Her finner du mer informasjon og hjelp for Google Maps.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *