Verdens mest verdifulle varemerke

Interbrand er et selskap som vurderer og rangerer verdens selskaper. De har drevet med dette i over 40 år. Hvert år legger Interbrand ut en liste over varemerker som de mener er de mest verdifulle.

Hva er et verdifullt varemerke?

Vi prøver å finne ut hva Interbrand definerer som et verdifullt varemerke, men paradoksalt nok er nettsiden til Interbrand utrolig rotete.

Interbrand er dessverre et typisk selskap som prøver så godt de kan å få til et moderne nettsted at det går på bekostning av brukervennlighet. De glemmer å beskrive det mest grunnleggende og hele nettstedet er såpass mye preget av animasjoner over alt at det er slitsomt for øyet. Det står litt i About-delen, men det er ikke i klartekst.

Etter litt googling fant vi definisjon på morethanbranding.com og adobe.com. I korte trekk er et verdifullt varemerke definert som klart og tydelig. Et godt varemerke er godt kjent og det er godt likt. Det er ekte, relevant og synlig for markedet.

Her er listen

Det som kanskje overrasker mest er at Facebook er såpass langt nede på listen. Forklaringen er kanskje alle skandalene i løpet av de siste årene, mens Amazon derimot virker upåvirket av sine skandaler.

 1. Apple
 2. Google
 3. Amazon
 4. Microsoft
 5. Coca Cola
 6. Samsung
 7. Toyota
 8. Mercedes-Benz
 9. McDonald’s
 10. Disney
 11. BMW
 12. IBM
 13. Intel
 14. Facebook
 15. Cisco
 16. Nike
 17. Louis Vuitton
 18. Oracle
 19. General Electric
 20. SAP
 21. Honda
 22. Chanel
 23. American Express
 24. Pepsi
 25. J.P.Morgan
 26. IKEA

Du finner hele listen på interbrand.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.