Tjeneste som gjør det enklere å slette deg fra nettet

Vi legger spor etter oss overalt på internett. Vi bruker nettsider og programmer for å legge igjen detaljer om oss selv på forskjellige nettsider vi bruker. Alt blir registrert og lagret. Informasjonen ligger lagret på nettet selv om du sletter kontoen din. Det er ikke enkelt å slette digitale spor.

Les også: Programvare-porten

Enkelt å bruke

Deseat.me er en tjenesten som er utviklet av svenskene Wille Dahlbo og Linus Unnebäck. Den gjør det enkelt for deg og meg å slette slike spor. Har du brukt Gmail- eller Outlook-konto for å registrere deg på nettet vil denne tjenesten skanne nettet for å finne dine spor.

Slik fungerer dette

Du starter med å logge deg på deseat.me med Gmail eller Outlook. Tjenesten leter etter spor på internett og viser til slutt en liste over nettsider du har valgt å registrere deg, men som du kanskje ikke husker.

Du kan nå slette det du ønsker ved å klikke på «add to delete queue» eller på «keep» hvis du ønsker å beholde konto, bekrefte valget og da er det gjort. Dermed har ikke den aktuelle nettsiden lenger tilgang til din Gmail-konto og må da eventuelt registrere deg på nytt hvis du angrer slettingen.

Fordeler og ulemper

En av fordelene med Deseat.me er at tjenesten er enkel å bruke. Ulempen er at den er begrenset – den gjelder kun Gmail og Outlook.

Alternativer

Tjenesten Deseat.me er enkel å bruke, men har sine begrensninger. Har du behov for å slette noe på internett kan du få hjelp fra den norske tjenesten slettmeg.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *