Vær obs på falske Black Friday-apper

Det nærmer seg dagen for Black Friday med lokkende tilbud fra mange butrikker, men de kriminelle prøver selvfølgelig å utnytte også dette. En undersøkelse har funnet ut at 1 av 25 Black Friday-apper er skadelige apper som brukes til å stjele innloggingsinformasjon og kredittkortinformasjon. Det er sikkerhetsselskapet RiskIQ som har avslørt dette.

Les også: Black Friday 20017
Falske apper

Selskapet RiskIQ har undersøkt trusler rettet mot fem av de største selskapene innen netthandel og det har funnet ut at mobilapper misbruker de kjente selskapene for å lure brukere til å oppgi kredittkortinformasjon, innloggininformasjon på Facebook og Gmail eller til å laste ned skadevare som stjeler sensitiv informasjon.

Skadelige apper utgjør 4 prosent av totalt 4 356 Black Friday-apper som er på markedet. For hver av de fem store selskapene innen netthandel er det 15 skadelige apper. Det dreier seg også om 1 451 svartelistet nettadresser som er lenket til spam, skadevare og svindelforsøk.

Velg appene med omhu

Skal du laste ned noen Black Friday-apper anbefaler sikkerhetsekspert at du kun laster ned apper fra offisielle nettsider og ikke fra tilfeldige lenker du finner på nettet.

Du finner rapporten på riskiq.com.

Kilde: betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *