BackBlaze tilbyr ubegrenset nettskylagring

BackBlaze er en nettskylagringstjeneste som har fått mye skryt på nettet.

Les også: Test av nettskylagring

Vi har tidligere testet BackBlaze og hadde den gangen dårlig erfaring med denne tjenesten.

Vi prøver nå igjen tre måneder senere for å se om tjenesten er blitt endret.

BackBlaze

Vi finner tjenesten på backblaze.com. Vi klikker på «Personal Backup» og videre på «Try it free». Vi registrerer oss og klikker på «Start Backing Up». Videre laster vi ned, installerer og kjører appen.

BackBlaze setter nå i gang med analyse av datamaskinen og den tar rundt 20 minutter. Vi ser at backup starter automatisk. Vi går til Settings og velger å ta backup kun av C-drevet. Denne innstillingen fungerer tilsynelatende som lovet, men vi finner ut senere at dette ikke er tilfellet. Vi ser at backup-prosessen har stoppet mens vi endret innstillingene. Det er bare klikke på Backup Now for å fortsette backup-prosessen

Det er en ulempe at vi kan ikke velge mapper for å kopiere. Merkelig nok kan vi i stedet velge bort mapper som ikke skal kopieres. Dette gjør vi via Settings, Exclusions. Ærlig talt så er det mer brukervennlig å velge mapper som skal kopieres enn å velge mapper som ikke skal kopieres.

Vi velger under denne testen bort en ekstra partisjon på PC-en som skal kopieres med BackBlaze, men vi observerer at tjenesten likevel kopierer filer fra denne partisjonen. Vår erfaring er altså at BackBlaze ikke gjør det vi har gitt tjenesten beskjed om å gjøre.

Pris

BackBlaze har en pris på 6 USD (57 NOK) per måned eller 60 USD (577 NOK) per år. Det er meget god pris for en slik tjeneste. Du finner detaljene på backblaze.com

Konklusjon

Vi kan godt forstå hvorfor BackBlaze har fått god omtale på nettet. Den tilbyr ubegrenset lagring til behagelig pris, men denne tjenesten er ikke perfekt.

Det vi ikke liker er at backup-prosessen starter automatisk og at alle filer blir kopiert. Dersom vi ønsker å kun lagre for eksempel bilder må vi endre dette via innstillinger – dette burde vært forklart i programmet. I tillegg kan vi kun velge drev som skal kopieres og ikke enkeltmapper.

Vi sjekket forresten filene som BackBlaze kopierer til nettskyen og til vår store overraskelse blir filer kopiert som vi har valgt bort via innstillinger – vi valgte nemlig bort en ekstra partisjon, men dette blir likevel kopiert.

Er du ute etter en tjeneste som sikkerhetskopiere alle filene er BackBlaze et meget godt alternativ – du får ubegrenset lagring til lav pris.

Fordeler

+ Ubegrenset lagring for lav pris.
+ Vi kan velge mapper som ikke skal kopieres.

Ulemper

– Backup starter automatisk før vi har valgt filer som skal kopieres.
– Alle filer kopieres selv om vi velger bort filer via innstillinger.
– Vi kan ikke velge enkeltmapper for backup.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *