Irriterende funksjon i Asus-PC-er

Har du en Asus-PC med skjerm som bruker Oled-teknologien får du en irriterende «finesse» som ikke er enkelt å bli kvitt.

Les også: Det du trenger å vite om Windows 11

Denne «finessen» er en skjermbeskytter som kjører automatisk dersom PC-en ikke er brukt i løpet av 30 minutter. Det viser seg at denne skjermbeskytteren ikke lar seg slå av via innstillinger i Windows.

Du skal i utgangspunktet kunne slå en skjermbeskytter av eller på via egen innstilling i Windows. Du kan gjøre dette ved å bruke søkeordet skjermbeskytter. Deretter kan du klikke på Slå skjermbeskytter på eller av. Da får du opp et vindu av skjermbeskytter. Problemet er at denne funksjonen overstyres i Asus-PC-er med Oled skjerm.

Slik gjør du det

Det finnes heldigvis en mulighet, men denne muligheten ligger skjult inne i systemet og er slett ikke lett å finne.

Bruk søkeordet myasus og klikk på MyASUS i søkeordet. Asus-PC har med andre ord sitt eget kontrollpanel som overstyrer Windows. Hvis dette er første gangen du bruker MyASUS må du sette noen haker i et velkomstvindu for bekreftelse på at du skal bruke MyASUS-panelet, men dette er altså den eneste måten å slå av irriterende skjermbeskytter. Deretter får du opp programvindu for selve MyASUS. Du vil nok også få opp et reklamevindu, men du kan bare klikke på Hopp over for å gå videre.

Klikk deretter på Tilpassing fra menyen til venstre. Deretter må du skrolle ned til ASUS OLED Care. Under Pikseloppdatering er det bare å slå av funksjonen og du blir kvitt skjermbeskytteren!

Pikseloppdatering

Asus har altså en egen funksjon som de kaller for pikseloppdatering. Meningen med denne funksjonen er å optimalisere bildekvaliteten. Er du oppdatt av bildekvaliteten bør du ikke slå av denne funksjonen, men du blir da ikke kvitt den irriterende skjermbeskytteren! Hvorfor Asus-PC-er ikke har en egen knapp for å eventuelt starte denne optimaliseringen manuelt, dersom brukeren ønsker det, er et mysterium.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *