Slik blir du Windows Insider-bruker

Du kan laste ned og prøve Windows-funksjoner før funksjonene lanseres offisielt. Denne guiden forteller deg om Windows Insider.

Les også: Windows-triksene

Før vi går videre

Du bør ikke aktivere Windows Insider på en PC du arbeider med til daglig, fordi dette er prøveversjon av Windows som ofte er ustabil. Du bør installere Windows Insider på en ekstra PC du kun bruker for å teste operativsystem og programvare.

Les også: VirtualBox-guide

Det ideelle er egentlig å installere den på en virtuell maskin med VirtualBox, fordi da kan du faktisk ha den på den samme PC-en du arbeider med til daglig.

Slik gjør du det!

Windows Insider er en mulighet til å teste ut kommende funksjoner i Windows før de lanseres. Ifølge Microsoft må du bruke Windows 10 med gyldig lisens og aktivert. Vi prøvde dette på en installasjon av Windows 10 uten å aktivere, men vi klarte ikke å starte Windows Insider.

Du må ha Microsoft-konto for å gå videre og denne får du via account.microsoft.com. Du kan registrere deg på Windows Insider via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program. Klikk på Kom i gang-knappen under Motta Insider Prevew-versjoner og følg instruksene på skjermen.

En løsning for deg som ikke har produktnøkkel
Dersom du ikke har en produktnøkkel for Windows 10 kan du ikke aktivere Windows Insider, men det viser seg at du kan laste ned egen ISO-fil med Windows 10 Insider Preview – du finner denne på microsoft.com. Du kan laste ned denne ISO-filen på Windows 10-innstallasjonen du allerede har, høyreklikke på ISO-filen i filutforsker, velge Monter og kjøre Setup-filen. Du starter da installasjon av Windows Insider. Du kan altså bruke denne metoden hvis ikke du har produktnøkkel for Windows 10. Dette forutsetter at du er registrert som Insider-bruker. Det kan du gjøre via insider.windows.com.

Ulike typer Windows Insider

Det finnes forskjellige typer Windows Insider som du må bestemme deg for (navnene på disse ble endret i juni 2020):

 • Dev Channel (tidligere Fast Ring og Skip Ahead)
  Denne utgaven er for teknikere som ønsker å teste nye funksjoner som ikke er ordentlig testet ennå. Denne utgaven er gjerne ganske ustabil.

 • Beta Channel (tidligere Slow Ring)
  Denne utgaven er mer stabil enn Dev Channel, fordi nye funksjoner er testet før de legges ut.

 • Release Preview Channel (tidligere Release Preview Ring)
  Dette er forhåndsvisning av funksjoner før de legges ut. Dette er den mest stabile versjonen.

Det er nok mest naturlig å velge Dev Channel, fordi du får raskest tilgang til nye funksjoner, men vær oppmerksom på at funksjonene er ustabile. Du bruker tross alt en test-PC eller en virtuell maskin for å teste nye funksjoner og da er det liten vits i de andre kanalene, men det er ditt valg.

Du kan når som helst endre hva slags type Windows Insider du har. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program. Her kan du klikke på lenken øverst og velge typen Windows Insider du vil ha.

Feilmeldinger

Hvis du får en feilmelding når du prøver å bli en Windows Insider-bruker kan du prøve følgende:

 • For å kunne være Windows Insider-bruker må du være logget på med Microsoft-konto.

 • Du kan prøve å slette WindowsSelfHost-mappe i registret i Windows. Vær oppmerksom på at det å jobbe med registeret er i utgangspunket farlig, fordi det er ingen angremulig. Du bør helst gjøre dette på en test-PC. Søk etter regedit via søkevinduet i Windows og klikk på Registerredigering for å starte den. Bla deg frem til HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, Microsoft, WindowsSelfHost og slett hele WindowsSelfHost-mappen. Start PC-en på nytt og prøv igjen å registrere deg som Windows Insider-bruker.

  Du kan eventuelt vente og prøve igjen etter en dag eller to.

 • Hvis ingenting virker kan du prøve å installere Windows på nytt. Les mer i vår artikkel. Hvis Monter ikke virker kan du laste ned og brenne ISO-filen på en DVD og installere Windows 10 på nytt fra denne. Dette avhenger av at PC-en din har en DVD-spiller innebygd.

  Hvis monter ikke fungerer eller at du ikke ser Monter-alternativet i filutforsker, kan du pakke ut ISO-filen til egen mappe og starte Setup derfra.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *