Stor oppdatering installeres automatisk

Windows 10 har fått stor oppdatering. Vi snakker ikke om sikkerhetsoppdateringer, men en stor oppdatering.

Les også: Windows 10 21H2 lansert

Oppdatering nummer 21H2 ble lanserte i november 2021 og det er denne som snart går ut på dato.

Versjon 21H2

Windows 10 21H2 skal etter planen gå ut på dato tirsdag 13. juni 2023. Etter denne datoen vil den ikke få flere sikkerhetsoppdateringer.

Versjon 22H2

Den «store» oppdateringen som kommer etter 21H2 er faktisk ganske liten sammenlignet med andre store oppdateringer fra Microsoft. Det dreier seg først og fremst om forbedringer av eksisterende funksjoner i Windows 10. Den er viktig i den forstand at den er den siste for Windows 10. Les mer i vår artikkel.

Den gode nyheten er at det tar kort tid å installere denne oppdateringen. Det tar bare noen få minutter. I beste fall kun et par minutter.

22H2 blir den siste

Microsoft har kunngjort at 22H2 blir den siste store oppdateringen for Windows 10. Les mer i vår artikkel.

Slik sjekker du

Du kan jo sjekke hvilken versjon du har. Dette gjør du ved å høyeklikke på startknappen og velge System. Da får du versjonsnummeret under Windows-spesifikasjoner.

Hvis du har 22H2 trenger du ikke å lese videre – du har allerede den siste versjonen.

Slik oppdaterer du

Du kan laste ned og installere den nyeste versjonen via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update. Dersom du har noen av de eldre versjonene vil du få opp en lenke til såkalt Funksjonsoppdatering. Det er bare å klikke på lenken for å installere oppdateringen.

Oppdateres automatisk

Microsoft har kunngjort i en pressemelding at denne oppdatering blir installert automatisk, det vil si du får en melding på skjermen som informerer deg om at PC-en må startes på nytt for å fullføre oppdateringen. Dette vil sannsynligvis skje på et eller annet tidspunkt før 13. juni.

Andre versjoner

Versjon 20H2 ble lansert i oktober 2020 og den har allerede gåt ut på dato. Versjon 21H2 ble lansert i november 2021 og den går ut på dato i juni 2023. Versjon 22H2 ble lansert i oktober 2022 og den går ut på dato i mai 2024.

Kilder: microsoft.com, windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *