Nik Collection får stor oppdatering

Nik Collection er en samling av syv (nå åtte) profesjonelle fotofiltre som tidligere har vært gratis, men pakken er ikke lenger gratis.

Les også: Guide: Nik Collection

Google kjøpte pakken og la den ut gratis, men bestemte seg for å droppe videre utvikling. Pakken ble senere kjøpt opp av selskapet DxO og Nik Collection koster nå 149 euro.

I juni 2019 ble Nik Collection 2 lansert, i desember 2019 ble versjon 2.3 lansert, i februar 2020 ble versjon 2.5 lansert og i juni 2020 ble versjon 3.0 lansert.

Nik Collection 3.0

Denne gangen er det en stor oppdatering som inkluderer blant annet en ny non-destructive arbeidsflyt som skal gjøre Nik Collection mer fleksibel, heter det i pressemeldingen fra selskapet Dx0.

Perspective Efex er et nytt filter i Nik Collection-pakken. Det er en plugin som skal gjøre det mulig med geometriske korreksjoner. Den kan brukes til å fjerne feil i et bilde og legge til effekter.

Videre har funksjonen Nik Selective Tool fått en overhaling. Dette verktøyet skal gi enklere tilgang til Nik Collection-verktøy i Adobe Photoshop.

Nik Collection 3.0 har også fått flere presets, det vil si forhåndsredigeringer.

Prisen for Nik Collection er 149 euro (1660 NOK), men Dx0 kan tilby spesialpris på 99.99 euro (1100 NOK) i forbindelse med denne lanseringen – tilbudet varer til 30. juni. Les mer på nikcollection.dxo.com.

Nik Collection 1 er fortsatt gratis

Du kan fortsatt laste ned den gamle Nik Collection 1 helt gratis og den fungerer fortsatt uten problemer – det er vår erfaring. Du bør likevel være oppmerksom på at det kan oppstå problemer, fordi det er lenge siden de er blitt oppdatert. Spesielt er det ikke sikkert at den gamle versjonen fungerer som plugin for Lightroom eller Photoshop. Les mer i vår artikkel.

Kilde: dxo.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *