Lydbøker for sommeren!

Det er mange som foretrekker lydbøker fremfor tekstbøker. Det gjelder både personer med lesevansker og de som ønsker å høre på lydbøker ute på tur, på ferie, mens de venter i kø eller i andre sammenhenger. Dette er faktisk en ganske fin måte å få med seg litteratur.

Les også: Her finner du e-bøker

Du finner ganske mye av gratis lydbøker og mange er sikkert ikke klar over er at både YouTube og Spotify også tilbyr lydbøker, altså i tillegg til videoer og musikk.

Storytel

Storytel Storytel tilbyr lydbøker for 199 NOK per måned. Ingen biningstid Prøv gratis i 14 dager. Over 500 000 e-bøker og lydbøker på norsk, svensk og engelsk.

Fabel

Fabel.no tilbyr lydbøker for 139 NOK per måned. Denne tjenesten har et godt utvalg av krimbøker. Fabel har to typer tjenester. Med Fabel Abonnement kan du høre på så mye du vil. Med Fabel Kjøp kan du kjøpe enkeltbøker. De har et sommertilbud på 95 NOK per måned i tre måneder.

Ebok

Ebok.no tilbyr tusenvis av e-bøker og lydbøker fra alle norske forlag. De tilbyr ikke abonnement – du kan kjøpe enkeltbøker. Les mer om tjenesten på ebok.no.

Nextory

Nextory.no tilbyr lydbøker for 139 NOK per måned. Prøv gratis i 30 dager. Nextory er opprinnelig en svensk tjeneste, men finnes nå i norsk utgave.

Soundcloud

Soundcloud er mest kjent for musikk og podkaster, men her finner du også lydbøker. På soundcloud.com/audiobooks finner du et utvalg av lydbøker – de fleste er på engelsk – lydbøkene er gratis og du trenger ikke å registrere deg. Her finner du bøker som Lord of the Rings og The Hobbit. Her er det også ganske mange selvhjelpsbøker.

Spotify

Spotify tilbyr ikke bare musikk, men også lydbøker. Du finner lydbøkene som podkaster hvis du søker på lydbøker eller audiobooks. Utvalget er ganske lite.

YouTube

Youtube.com har ikke bare videoer, men også lydbøker på norsk. Mye av disse er gratis. Du finner en oversikt i vår artikkel.

Blindeforbundet

Blindeforbundet.no tilbyr lydbøker og lydaviser som et alternativ for personer som sliter med å lese trykket tekst.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) har et stort utvalg lydbøker for barn, ungdom og voksne.

Statped

Statped.no produserer, distribuerer og låner ut tilrettelagte lydbøker for elever med lesevansker.

Deichmanske bibliotek

Deichmanske bibliotek tilbyr appen Libby som gir deg tilgang til både e-bøker og lydbøker.

VY

VY gir deg tilgang til gratis lydbøker på turen med VY-tog.

Open Culture

Open Culture tibyr både gratis musikk, filmer, bøker og lydbøker (på engelsk).

Internet Archive

Internet Archive tilbyr gratis musikk, filmer, bøker og lydbøker (på engelsk).

Bokhandlere som selger lydbøker

Dette er et utvalg av aktører som selger lydbøker:

Lydbøker på engelsk (audiobooks)

Her finner du lydbøker som ikke er på norsk (gjerne engelsk):

  • Gutenberg.org tilbyr lydbøker som er lest opp av mennesker og med datagenerert stemme. Du kan høre på disse lydbøkene direkte i nettleseren eller du kan laste dem ned på enheten din.
  • LearnOutLoud.com er et interessant nettsted med et kjempestort utvalg av lydbøker og podkaster. Det dreier seg mye om lærebøker på engelsk, men ikke alt er gratis.
  • Calibreaudio.org.uk tilbyr et stort (over 9000 lydbøker) utvalg av lydbøker. Du kan høre på lydbøkene direkte i nettlesere og du trenger ikke å registrere deg.
  • Loyalbooks.com tilbyr mange tusen titler helt gratis. Krever ikke registrering.
  • Librivox.org tilbyr mange tusen titler helt gratis. Krever ikke registrering.
  • Audible.com er en kommersiell nettside for lydbøker.
  • Amazon.com tilbyr også lydbøker. Amazon.com har en avtale med audible.com som gjør at du kan prøve tjenesten gratis i 30 dager og du får også to lydbøker gratis.

Apper

Det finnes mange apper som tilrettelegger lydbøker for mobile enheter. Her er et lite utvalg:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *