Open Culture med gratis filmer, bøker og kurs

Liker du kultur på nettet er denne artikkelen for deg. Det handler om nettstedet OPEN CULTURE. Mesteparten av det du finner på OPEN CULTURE er gratis, inkludert lydbøker, e-bøker, film og kurs.

Hva er Open Culture?

Du finner nettstedet på openculture.com og er et fantastisk nettsted for kulturinteresserte. Det legges daglig ut interessante artikler fra kulturverden.

Hvem står bak?

Det er Dan Colman som er gründer og ansvarlig redaktor for nettstedet. Han er per i dag rådgiver ved Stanford University og har tidligere studert ved Stanford University og University of Wisconsin-Madison. Du finner mer informasjon om menneskene bak nettstedet på openculture.com.

Et stort utvalg av kultur

Dette er noe av det OPEN CULTURE har å by på:

 • Lydbøker
  Her finner du klassiske bøker i form av lydbøker. Du finner lydbøkene i form av MP3, iTunes, og fra nettsteder som audible.com. Mesteparten av lydbøkene er gratis og de krever ikke registrering. Les mer om lydbøker i vår guide.

 • Kurs
  Her får du en oversikt over gratis kurs fra universiteter i USA og Storbritannia. Dette er gjerne videobaserte kurs på iTunes-format eller direkte i nettleseren.

 • MOOC
  MOOC er en forkortelse for «Massive Open Online Course» og er en liste over gratis undervisning og kurs fra skoler og universiteter.

 • Film
  Du kan se på over tusen gratis film via OPEN CULTURE. Vær oppmerksom på at mange av filmene har en lenke til YouTube og det kan derfor hende at visningen ikke er tilgjengelig i Norge.

 • Språk
  Her har du en mulighet til å lære sprråk. Det dreier seg om totalt 48 språk.

 • Lærebøker
  Du får tilgang til lærebøker i blant annet kunst, vitenskap, næringsvirksomhet, informasjonsteknologi, økonomi, historie, juss, språk, matematikk, musikk, filosofi, fysikk og psykologi.

 • E-bøker
  Her får du en oversikt over rundt 800 e-bøker for iPad, Kindle og andre anheter. Les mer om e-bøker i vår guide.

 • For barneskolen
  Her får du tilgang til lydbøker, e-bøker, lærebøker og videoundervisning som er rettet mot elever og lærere i barneskolen. Det meste er på engelsk, en det er også en del på andre språk enn engelsk.

 • Kurs for næringslivet
  Oversikt over forelesninger fra universiteter i fag som er rettet mot næringslivet.

YouTube

Du finner Open Culture sin YouTube-kanal på youtube.com. Her finner du blant annet gamle filmklassikere og dokumentarer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *