Test av HBO Max

HBO Max ble lansert tirsdag 26. oktober i Norge. Vi har testet.

Les også: HBO Max lansert

HBO Max har i løpet av den siste uken drevet voldsom reklamekampanje i alle kanaler. Hvor bra er tjenesten egentlig?

Les også: Den store filmstrømmeguiden

HBO Max

Hbomax.com er nettadressen til HBO Max. Denne testen er basert på HBO Max på en PC.

Registrering og betaling

HBO Max får ikke bestått i denne delen av testen. Registrering gikk etter planen, men vi fikk feilmelding da vi skulle betale. Dette problemet ble løst ved at vi måtte først klikke på en film for å se filmen – deretter kan vi klikke videre (vi var uten aktivt abonnement) og får da en muligheten til å velge betalingsmetode. Betalingen skjer altså ikke via brukerprofilen. Dette forteller hjelpesidene til HBO Max ingenting om!

50 prosent rabatt på HBO Max

Når vi besøker nettsiden til HBO Max for første gangen får vi to valg. Vi kan velge å registrere oss eller vi kan velge en overgang fra HBO Nordic. Det HBO Max ikke forteller oss er at hvis vi velger en overgang fra HBO Nordic, får vi ikke 50 prosent rabatt. Vi betaler da 44 NOK per måned eller 500 NOK per år. Vi får rabatten kun hvis vi registrerer oss på nytt.

Det fremstår litt uklart hvem som faktisk får denne 50 prosent rabatten. Gjelder det også brukere som har et aktivt HBO Nordic-abonnement? Ifølge dinside.dagbladet.no skal vi kunne registrere oss hos HBO Max med den samme e-postadressen vi bruker på HBO Nordic, for å få 50 prosent rabatt. Vi må imidlertid være forsiktig hvordan vi åpner HBO Max-tjenesten. Hvis vi har logget oss på HBO Max med HBO Nordic-kontoen vår, da går vi glipp av den store rabatten. Det gjelder altså å opprette en helt ny konto på HBO Max uten å gå via HBO Nordic.

Kundeservice

Her svikter HBO Max totalt. Vi sendte e-post til kundeservice fire ganger og to ganger på Twitter, ikke noe svar. Etter mye om og men finner vi ut hvordan vi kan betale for abonnementet, og det skjedde nærmest ved en tilfeldighet. Dette skjer ikke via profilen vår, heller ikke via abonnement-menyvalget, som er naturlige steder å betale, neida. Som tidligere nevnt skjedde dette ved å klikke på en film og opprette abonnement via denne metoden. Dette forteller kundeservice ikke noe om.

Utvalg av filmer og serier

Vi får tilgang til filmer og serier fra Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network og Max Originals. Filmutvalget er per dags dato ikke imponerende, men selskapet lover at det skal komme mer innhold senere. Kinofilmer fra Warner Bros. får premiere på HBO Max 45 dager etter den lokale kinopremieren. Dette betyr at nye filmer vil dukke opp på HBO Max ganske tidlig – et eksempel på dette er at filmen Dune er allerede tilgjengelig nå på HBO Max.

Når det gjelder utvalget av filmer imponerer HBO Max ikke. Vi tar noen stikkprøvesøk (antall treff i parentes): Scorsese (2), Francis Ford Coppola (2), Tarantino (4), Sergio Leone (0), Hitchcock (0), Spielberg (8), Kubrick (4).

Ved første forsøk reagerer vi på at HBO Max ikke har noen klassiker-kategori, i hvert fall ikke fra kategori-menyen til venstre. Vi finner senere ut, da vi skrollet ned, at det finnes en klassiker-kategori. HBO Max velger å kalle den for «Tidløse favoritter». Merkelig organisering av kategorier.

Søkefunksjonen er ganske dårlig. Vi fikk flere ganger treff på noe helt annet enn vi søkte på. Innstillinger kunne vært bedre. Vi finner blant annet ikke ut hvordan vi slår av autoplay av trailere – dette er utrolig irriterende.

HBO Max er bra på serier. Dette er bare noen få eksempler:

 • Succession
 • Babylon Berlin
 • Beforeigners
 • Chernobyl
 • The Wire
 • Game of Thrones
 • The Sopranos
 • Friends
 • Vikings
 • The Walking Dead
 • The Handmaid’s Tale
 • Fear the Walking Dead
 • The Vampire Diaries

Konklusjon

HBO Max sin kundeservice er elendig. De svarer ikke på henvendelser. Vi fikk en feilmelding da vi skulle betale, men vi fikset problemet på egen hånd – vi fant en måte å betale på ved en tilfeldighet, dette skjedde uten hjelp fra kundeservice.

Selve tjenesten er svært rimelig, ikke minst hvis du er en ny kunde og ikke velger en overgang fra HBO Nordic. Utvalget av filmer er greit, men ikke imponerende. På den positive siden får vi se ganske ferske filmer fra Warner Bros. På serier derimot er HBO Max ganske bra.

Fordeler

+ Rimelig tjeneste
+ Tillater flere profiler.
+ Godt utvalg av serier.
+ Tjenesten husker filmer vi setter på pause.
+ Noen filmer og serier kan strømmes i 4K.
+ Relativt enkelt å slette (via «Fortsett å se») filmer (filmer vi skal ikke se videre) i historikk.

Ulemper

– Tidligere HBO Nordic-brukere får ikke vite at de kan få rabatt (44 NOK per måned).
– Store problemer med registrering og betaling.
– Kundeservice fungerer ikke i det hele tatt.
– Få filmer er tilgjengelige i 4K.
– Søkefunksjonen er for dårlig.
– Trailere spilles av automatisk i bakgrunnen.
– Forvirrende kategori-menyer.
– «Skjult» klassiker-kategori.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *