Se verden med Google Maps

Google Maps er en tjeneste du kan bruke direkte i nettleseren. Du finner også en Google Maps-app for mobilen eller nettbrettet ditt. Nå er det blitt enklere å dele dine favorittsteder.

Du finner Google Maps i nettleseren sin på adressen google.no/maps. Appen kan du laste ned for Android og for iOS.

Navigasjon

Du kan dobbeltklikke på et punkt på Google Maps for å zomme inn på et bestemt sted på kartet, eller du kan bruke + (zoome inn) eller – (zoome ut) nederst til høyre på kartet. Videre kan du søke etter et sted med søkefunksjonen øverst til venstre i Google Maps.

Nederst til høyre i Google Maps får du tilgang til forskjellige verktøy. Her får du blant annet pluss (+) og minus () som kan brukes til å zoome inn og ut av kartet.

Et punktum øverst (Vis posisjonen min), viser stedet hvor du er plassert på kartet. Du kan eventuelt velge å dele denne informasjonen på internett, det vil si din posisjon.

En liten gul mann aktiverer gatevisning på Google Maps. Denne blir aktuell når du zoomer inn på et bestemt område i Google Maps. Da kan du klikke og dra den gule figuren til et aktuelt sted på kart, for å aktivere gatevisning.

Vis bilder-miniatyrbildene aktivere visning av bilder nederst i Google Maps-vinduet.

Søkemuligheter

I tillegg til den vanlige søkefunksjonen kan du også velge å søke etter for eksempel dagligvarebutikker, matlevering, takeaway-muligheter eller hoteller. Klikk på «Se mer av dette» for å utvide søkealternativene.

Transportmuligheter

Transportmuligheter er en samling av lenker som vises hvis du klikker på menyknappen øverst til venstre i Google Maps. Her kan du blant annet velge Trafikk som viser nåværende trafikksituasjon i et valgt område. Kollektivtrafikk viser informasjon om busser, trikker og annen kollektivtransport. Du må klikke på enkelte holdeplasser for å få mer informasjon om den aktuelle plassen. På sykkel viser hvor du finner sykkelstier, grusstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier. Terreng viser topografi og høyde.

Hvis du velger posisjonsdeling kan du dele din posisjon med andre brukere. Funksjonen Dine steder gir deg en mulighet til å lagre dine favoritt-steder. Du kan velge Del eller bygg inn kartet for å dele et kart med andre brukere, eventuelt å få en HTML-kode for din nettside eller en blogg.

Gatevisning

Dette er kanskje den mest spennende funksjonen i Google Maps, men også en tjeneste som er svært omstridt, blant annet fordi den utfordrer personvernet.

Med gatevisning kan du gå rundt i gatene på et bestemt sted i verden, det vil si du kan se bilder fra stedet, som om du selv var til stede på det aktuelle stedet. Google har selv tatt bildene med bil med kamera på taket, eventuelt med andre fremkomstmilkder, dersom terrenget ikke er passende for en bil.

Vi har samlet gatevisning fra museer og turistattraksjoner verden rundt – les mer i vår artikkel.

Tidslinje

Du kan utforske tidslinjen din i Google Maps via menyen til venstre. Dette er en funksjon som gjøre deg mulig å gjenoppdage stedene du har vært tidligere, og rutene du har fulgt.

Lenking

En av mange finesser med Google Maps er at du kan bla deg frem (og zoome inn eller ut) til et bestemt sted på kartet, og Google Maps husker plasseringen. Dette betyr at du kan kopiere nettadressen til det bestemte stedet, og dele denne adresse med andre brukere. Når disse brukerne klikker på lenken, får de samme plassering på kartet.

Mer om Google Maps

Her finner du mer informasjon og hjelp for Google Maps.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *